CD Projekt RED: „egyjátékos játékokban mikrotranzakcióknak nincs helye!”

A The Witcher-trilógia és a Cyberpunk 2077 mögött álló lengyel stúdió ezzel lényegében burkoltan odaszólt a Capcomnak, ami a Dragon’s Dogma 2-ben elkövetett egy felettébb pénzéhes lépést.

 

A CD Projekt RED (CDPR) pénzügyi vezetője, Piotr Niebulowicz egy lengyel publikációval, a StockWatch.pl-lel beszélgetett el több témáról. Niebulowicz szerint úgy látja a stúdió, hogy nincs helye a mikrotranzakcióknak az egyjátékos játékokban, de azt nem zárja ki, hogy ezt a megoldást többjátékos projektjeikben bevessék. És hogyan passzol a képbe a Capcom? A Dragon’s Dogma 2 (ami ugyebár szólóban is játszható) megvásárolható tárgyakkal is rendelkezik, amikkel például a karakterünket lehet testreszabni (!), vagy bevethetjük a gyors közlekedést két pont között (fast travel).

Emiatt a Dragon’s Dogma 2 hiába kapott a sajtótól a megjelenése előtt jó értékeléseket, a Steamen az első tízezer értékelés mindössze 40%-a volt pozitív, és a mostani 48 ezerben ez az arány már 57%-ra növekedett. Szóval a fogadtatás nem volt valami pozitív (és főleg a mikrotranzakciók miatt volt kritika célpontja a játék), és erre a Capcom úgy reagált, hogy elnézést kért a kényelmetlenségekért. Sok üzenetet kapott a közösségtől, a mikrotranzakciókra pedig annyit írt, hogy a megvásárolható tárgyakat a játékban játékmenettel is meg lehet szerezni.

A CDPR hozzáállása jó, persze ahhoz arra is szükség van, hogy a lengyel cég meg tudja tartani a szavát, ugyanis ha végül megjelenik mondjuk a Cyberpunk 2077 folytatása (amin jelenleg 47-en dolgoznak a cég Bostonban nyitott stúdiójában), és abban a játékbeli tárgyakat pénzért is meg lehet vásárolni, azzal szemen köpné saját magát a stúdió. Viszont ha elkészült volna a Cyberpunk 2077 többjátékos önálló játéka (amit azért töröltek, mert a stúdió rádöbbent, hogy a hozzáállása nem volt a legjobb), és abban alkalmaznának ilyet, akkor azt nem lehetne emiatt kritizálni.

Úgyhogy a CDPR nem nagyon akarja a Dragon’s Dogma 2 példáját követni, és ezt jól teszi.

Forrás: VGC, StockWatch.pl

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu