Autó helyett robotot fejleszt az Apple?

TECH HÍREK – A Project Titan néven készülő, majd aztán meg nem valósuló önjáró autós projekt technológiáját az Apple átvihette egy másik eszközbe, de ez is rengeteg kihívással jár a cupertinói cég számára.

 

Az Apple mérnökei egy roboton dolgozhatnak, ami képes az embereket otthonuknan követni, és több feladatot is el tud végezni. A Bloomberg szerkesztője, Mark Gurman szerint az Apple többféle személyes robotikus koncepcióval tervez, mert ebben nagy potenciált lát a vállalat. A projekt még eléggé kezdetleges állapotban van, de már most a mesterséges intelligencia algoritmusait alkalmazza a cég, hogy a szűkös tér ellenére is közlekedni tudjon a robot. Az „almabot” képes elmosogatni és más házimunkákat elvégezni, de a koncepcióból nem lehet könnyen valóság.

Gurman szerint ebben az évtizedben nem is fog megvalósulni az Apple robotja, ugyanis a mérnököknek egy tonna kihívással kell megküzdeniük, és itt is megtörténhet a projekt szanálása, ugyanis ha az Apple nem lát pénzt az egészben, akkor leállíthatja ezt is. A hardver az Amazon Astro nevű termékével versenyezhet, bár ez inkább virtuális asszisztens és a otthoni biztonsággal foglalkozik.

Egy másik robotikai terület az asztalra tehető hardver. Egy ötlet egy kijelzőhöz csatlakoztatható lenne, és egy FaceTime hívás során követné a fejmozgásunkat, bár Gurman forrásai szerint ez sem egyszerűen megoldható, ugyanis egy kicsi állványon nehéz egy robotikus motor súlyát egyensúlyozni. Pár Apple-vezető állítólag elítéli a termék fejlesztését, de az Apple Vision Pro során is hasonlókat lehetett hallani, és az AR-headset februárban (legalábbis Amerikában) már meg is jelent.

Ha esetleg meg is valósul a közlekedni képes vagy az asztali robot projektje, egyik esetében számítsunk megjelenésre a következő öt éven belül, ugyanis ez is egy olyan technológia, ami kifinomult tesztelést és hardvert igényel, és az Apple kapcsán nagyon ritkán hallani, hogy valamit összecsapott formában adna a piacra. Emiatt pedig jobb kételkedni, mert a Project Titan is egy évtizedig készült, mégis kihúzták alóla a szőnyeget.

Forrás: WCCFTech, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu