PlayStation 5 Pro: könnyebb vizuális tuning a fejlesztőknek? [VIDEO]

A Sony a fejlesztői szemszögből is kedvezővé szeretné tenni a félgenerációs konzolt, és mivel az első PlayStation esetében is bevált a fejlesztőbarát környezet, a cég három évtizeddel később sem felejtette el a másik oldalról is vizsgálni hardverét.

 

Moore’s Law is Dead Broken Silicon nevű podcastjének legújabb epizódjában egy veterán fejlesztő beszélt a PlayStation 5 Pro-ról. Az illető például a The Elder Scrolls több részén dolgozott, és azt állítja, hogy a PlayStation 5 alapmodelljéhez képest nem lehet sokkal erősebb a félgenerációs frissítés, ugyanis a fejlesztőknek a jövőbeli hardver miatt tervezniük kell, ahhoz pedig idő szükséges. A már fejlesztés alatt álló játékok költségvetését már rögzítették, és emiatt nagyon nehéz lenne nekik az addig tervezett specifikációkhoz képest felskálázni azokat.

Ez a gondolat pedig egyenes ágon vezet a PlayStation 6-hoz. A Sony emiatt biztosan már meghallgatta a fejlesztők óhajait, illetve néhány nyitócím a konzolra már fejlesztés alatt állhat (pláne a PlayStation Studios, a first-party stúdiók körében). Pedig a PlayStation 3 során eltévedt a Sony: a Cell processzor bár nagyon erős volt, nem volt a hardver fejlesztőbarát, és azóta a cég visszatalált erre az útra. A PlayStation 5 Pro-t úgy tervezték, hogy a fejlesztők könnyen és gazdaságosan tudjanak implementálni jobb grafikát. A PlayStation Spectral Super Resolution felskálázó is ennek jegyében fogant. Az AMD FSR-nél sokkal könnyebben lehet használni, mert meghatározott, rögzített hardverre tervezték, és az API (alkalmazásprogamozási felület) felett teljes kontroll van.

A múlt héten már hallottunk a Trinity Enhancedről, ami PlayStation 5 Pro Enhanced néven bukkanhat fel a játékok dobozán vagy a PlayStation Store-on. Az ilyen játékok nagyobb felbontást, jobb frame rate-et, illetve a PlayStation 5 Pro-specifikus sugárkövetéses (ray tracing, RT) grafikát biztosíthatnak. Viszont nem valószínű, hogy ezek a játékok a jobb RT mellett képesek lesznek a 60 FPS frame rate-re.

A még be sem jelentett PlayStation 5 Pro elvileg az év végén fog megjelenni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu