Az új Dungeons & Dragons-játékok nem csak a Forgotten Realms világában játszódnak majd?!

A Wizards of the Coast márkáján alapuló Dungeons & Dragons-címek a gigantikus univerzum más területeire is ellátogatnak majd…

 

 

Köztudott, hogy a Wizards of the Coast, a Dungeons & Dragons márka tulajdonosai több játékkal is be akarnak lépni a videójátékok világába. Sőt, úgy tudjuk, hogy a Hasbro cég leányvállalata a Baldur’s Gate 3 sikerére építve akár 40 (!) új projektet is szeretne elindítani! Az egyes kezdeményezések jellemzői még nem ismertek. Ám egy dolgot a D&D illetékesei tisztázni szeretnének: nem feltétlenül kell kizárólag a Forgotten Realms-ra, vagyis arra a területre koncentrálniuk, ahol a Larian Studios RPG-jének eseményei játszódnak.

Ezt sugallja Dan Ayoub, a Wizards of the Coast digitális termékfejlesztésért felelős vezetője a GameSpotnak a Game Developers Conference során folytatott beszélgetésében.

Konkrétan a beszélgetés Faerun, a Forgotten Realms univerzumában játszódó szuper-kontinens körül forog. „Nyilvánvalóan fején találta a szöget – ez minden bizonnyal a legnépszerűbb terület” – kezdi a profi. „Amikor azt látod, hogy az emberek keresik az általuk [a D&D világából] ismert kifejezési formákat, ez nagy része ennek. A széleken fogunk játszani. Ennél többet nem tudok mondani”.

Ez persze sok kérdést vet fel a Wizards of the Coast videojátékok terveivel kapcsolatban. Igaz, hogy a Forgotten Realms a legismertebb univerzumként van megalapozva. Ám a Dungeons & Dragons különböző területeket, „világokat” kínál. Köztük Eberron, Dragonlance, Ravenloft és még sok más szerepel. Ezért jelentős bővülésről beszélünk a D&D márka összes hivatalos síkján.

 

Mikor tudunk meg többet a Dungeons & Dragons játékokról?

 

A következő Dungeons & Dragons-kalandok lehetséges helyszíneinek világairól szóló részleteken túl az interjú kitért a Wizards of the Coast stratégiájára is, amikor a projektek kommunikációjáról van szó. „Határozottan van egy útitervünk, amely elég messzire nyúlik ki időben, ceruzával írt dátumokkal arról, hogy szerintünk mikor jönnek [a játékok]. És ahogy a projektfrissítéseket és a csapatokkal kapcsolatos dolgokat végezzük, folyamatosan értékeljük és újraértékeljük.”

„Valószínűleg a már bejelentett dolgok alapján lehet sejteni egy kicsit, hogyan fog beindulni a gépezet” – folytatja Ayoub. „De még nem tűztünk ki időpontot, de ez az időpont akkor fog eljönni, amikor már kellő bizalmat érzünk.”

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu