Flint: Treasure of Oblivion: milyen is volt valójában kalóznak lenni? [VIDEO]

A Savage Level és Microids egy olyan taktikai RPG-vel készül, amiben a kalózéletet próbálják másképp ábrázolni, mint amit a Skull & Bones és a Sea of Thieves mutatott, ráadásul egy olyan stúdiótól, ami több mint két éve dolgozott titokban ezen a projekten.

 

Declares Aurelien és Maxime Josse, a 2021-ben alapított Savage Level két alapítója így beszélt a sajtóközleményükben a játékról: „A Flint: Treasure of Oblivion egy olyan játék kifejlesztésére adott alkalmat, amely iránt mindig is szenvedélyesen rajongtunk. Lehetőséget ad arra, hogy tájékoztassuk a nagyközönséget arról, hogy mi is volt valójában a kalózkodás, amelyet gyakran karikírozottan és tévesen ábrázolnak. A Flint: Treasure of Oblivion egy olyan újragondolási folyamat csúcspontja, amelynek célja a videojátékok narrációjának kliséinek továbbgondolása. Ezzel a címmel a képregény médiumán keresztül történő történetmesélés eredeti módját javasoljuk, és megragadjuk az alkalmat, hogy kiemeljük azokat a francia-belga képregényeket, amelyek gyermekkorunk óta álmodoztatnak minket.”

A Flint: Treasure of Oblivion olyan játékélményt ígér, amely a gazdag történetet mély, elérhető játékmenettel ötvözi. Készüljünk fel arra, hogy Flint kapitány, helyettese, Billy Bones és öreg sókból álló legénysége oldalán elinduljunk egy legendás, szabadságot és szerencsét ígérő kincs keresésére. Eredeti, hagyományos képregényeket elbeszélőként használó narratívájával arra invitálja a játékosokat, hogy merüljenek el egy történelmileg pontos, fantáziával fűszerezett kalózkalandban. Nemcsak kalandot kínál, hanem stratégiai mélységet is, köszönhetően a körökre osztott harci rendszernek, amely a szerep- és társasjátékok mechanikájából merítve, nevezetesen a kockadobás révén felfrissíti a műfaj alapjait. Amikor a játékosok összeállítják legénységüket, minden egyes tag egyedi képességeket hoz, így a stratégiát a játékstílusukhoz igazíthatják. A taktikai fázisok során a játékosok képesség- és tulajdonságkártyákkal fejleszthetik legénységük tagjait, és előnyre tehetnek szert ellenfeleikkel szemben.

A jó felkészülés kulcsfontosságú. Válasszuk ki a legénység tagjait egyedi képességekkel, szerezzünk új képességeket, illetve fejlesszük a kockákat. A taktikai fázisok során kártyákkal aktiválhatjuk a képességeket és tulajdonságokat, és a kockadobásokkal befolyásolhatjuk a harcot. Élvezzük a narratívát, amely a képregények megszokott kódjain (hangzatos szavak, szövegbuborékok) túl eredeti és dinamikus képregényeket kínál a játékosoknak. Fedezzünk fel egy csodálatos világot, a francia Saint-Malo városától Közép-Amerika egzotikus tájaiig. Látogassunk el változatos környezetekbe (városok, táborok, dzsungel, barlangok…), amelyeket az Unreal Engine 5 segítségével láthatunk. A játék hűen rekonstruálja a kalózok világát, történelmi elemeket (nyelv, jelmezek, fegyverek) beépítve, így az élmény még magával ragadóbbá válik.

A Flint: Treasure of Oblivion az év végén (október-december között) érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re (Steam, GOG, Epic Games Store).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu