Nightmare Kart: a Bloodborne-tól megszabadulva a finis felé tart

Lilith Walther, aki a Bloodborne PS1-es demake-je mögött állt, egy másik projektet is elkezdett a FromSoftware és a Sony Interactive Entertainment IP-jével, de miután a Sony ügyvédjei megszorongatták őt, inkább „legalizálta” a projektet.

 

Eredetileg Bloodborne Kart néven futott a projekt, de Walther egy, a Sony-tól kapott levél után elkezdte egyedivé tenni a versenyzést, de ez azzal járt, hogy a karaktereket is át kellett szabnia, ami a megjelenési dátumra is negatívan hatot. Eredetileg valamikor januárban jelent volna meg, de a branding minden nyomának eltüntetése időt igényelt, így végül nem jutott el az év első hónapjában a közönség elé a versenyzés.

Ettől függetlenül ingyenes marad a projekt, amit nem csak a Steamen találhatunk meg hamarosan, hanem az Itch.io-ról is le lehet majd tölteni. Érdekesség, hogy bár tényleg ingyenes lesz, tartalmilag bátran lehetne fizetős, ugyanis 20 (+1) versenyző, 16 pálya, és még egy sztorimód is lesz a Nightmare Kartban. Ezen felül Vs. Battle mód is lesz, így akár egymás ellen is megküzdhetünk, és ha mindez nem lenne elég, még a bossfightok sem maradnak ki. Mindezt a PS1-es, retró látvánnyal kapjuk.

De ki is az a plusz egy versenyző? Lilith Walther a saját fursona karakterét, Bunlithet is elhelyezte a Nightmare Kartban, de őt csak egy csalással lehet feloldani. Ez nem tekinthető önzésnek, mert ha valaki tényleg ekkora munkát fektet egy projektbe, és majd ingyenesen teszi elérhetővé azt, ennyit abszolút megérdemel az elvégzett feladatért. A FromSoftware logójának paródiáját (Fansoftware) is lecserélték egy ideiglenes textúrával, amíg rá nem jönnek arra, hogy miképp rendezzék el a logókat. A játék nevét mondó Gianni Matragrano is újra rögzítette a szöveget, úgyhogy erre sem lehet majd panasz.

A Bloodborne Kart új, és remélhetőleg ezúttal már végleges megjelenési dátuma még egy kicsit messze van, ugyanis a tervek szerint május 31-én fog megjelenni Steamre és Itch.io-ra.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu