Több nagy bejelentéssel készül az Xbox Showcase-re a Microsoft?

A redmondi cég több játékot készül hamarosan bemutatni (és ezzel a Sony-val szemben talán fel tudja kelteni magára a figyelmet), és bár nem lesz E3, úgy tűnik, hogy maga az időszak megmarad a rendezvényeknek…

 

A minap már szó esett a The Coalition következő játékáról, a Gears 6-ról, de ez csak egy kisebb része a puzzle-nek. A The Verge szerkesztője, Tom Warren hosszú ideje Microsoft-bennfentes, és ő pontosan meghatározta, hogy mikor számíthatunk a 2024-es Xbox Games Showcase-re. Szerinte június 9-én, vasárnap lesz. Ez logikusnak tűnik, mert az már hivatalos, hogy a Ubisoft Forward június 10-én lesz megrendezve, és Geoff Keighley Summer Game Festje nem sokkal a Microsoft műsora kezdődik, így a cégek lényegében az E3 nélkül is erre az időszakra időzítik bejelentéseiket.

Warren szerint a Gears 6-ot itt látjuk először, de a Microsoft Flight Simulator 2024, az Avowed, illetve az Indiana Jones and the Great Circle esetében megjelenési dátumokat és/vagy trailereket láthatunk. Úgy véli, hogy az idei Call of Duty-t is itt fogják leleplezni. Az Activision Blizzard a nyár során, később szokta ezt megtenni, de mivel a Microsofté már a kiadó, bele tudnak szólni ebbe is. És mi más lehet még ott? State of Decay 3, esetleg Fable reboot, Perfect Dark reboot, Contraband, Wu-Tang Clan RPG.

Eközben azt hallani, hogy Kareem Choudhry, aki például a visszamenőleges támogatást és az Xbox Cloud Gaminget vezette az Xbox fejlődő technológiáiért felelős vállalati alelnökeként, távozott a Microsofttól. Erről a Windows Central írt, és még nem tudni, hogy Choudhry ezek után mit fog csinálni, de a site szerint ennek nincs köze az Xboxos leépítésekhez vagy az átszervezésekhez (Matt Booty vezeti az Activision Blizzardot, Sarah Bond pedig az Xbox elnöke lett).

Choudhry egy új, játékokra szánt MI részlegén dolgozott (XEmTech, Xbox Emerging Tech), és ők dolgozhattak az Xboton, azaz az Xbox MI-chatboton, plusz nekik volt közük a DirectSR felskálázási technológián. Az XEmTech most a hardveres részleg alá vándorol, és ezt Roanne Sones vezeti (őt a Windowson való munkája kapcsán ismerhetjük), de létrejött egy Xbox-élményekre és platformokra szánt csapat is, ami a minőségjavító funkciókra összpontosít.

Zajlanak a dolgok a Microsoftnál…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, The Verge, Windows Central

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu