Dying Light érdekességek: új videó, 3D-s nyomtatás, márc. 27-ig elhalasztják?

A Dying Light-ban lévő fiktív város: Harran saját weboldalt kapott, illetve letölthető egy zombi 3D-s nyomtatható változata. Ezzel az utóbbi megoldással a Techland egyfajta új szintre emelné a gyűjtői kiadásokból ismerős figurák készítését. Ők ugyanis ahelyett, hogy a hagyományos, a játék mellé csomagolt megoldást választanák, inkább letölthetővé tették egy zombi figurájának 3D-s nyomtatható változatát – méghozzá teljesen ingyen.

Önmagában ez még kevés, mert így csak egy sima, egyszínű makett jön ki a nyomtatóból, viszont a készítőket egyszerűen nem lehet eltántorítani a forradalmi ötletüktől: ez a video segít a helyes kifestésben, akinek van rá ideje, kedve és energiája. Mondjuk az egy érdekes kérdés, hogy napjainkban hány embernek az íróasztalán figyel ott egy 3D-s nyomtató…

ps4pro.eu_Dying_Light_2

„Olvasd el az előtörténet!”

Készült egyébként egy sztorit feldolgozó regény is egy Raymond Benson nevű író tollából. A könyv a Dying Light: Nightmare Row címet viseli és a játék történetét megelőző eseményeket meséli el.

„Óriási élmény volt a Dying Light előzményeit megírni. Már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni magam egy zombis történetben, erre pedig most nyílt végre lehetőségem. A Techland által kitalált világ gazdag, mégis rendkívül sivár egyszerre csodálatos és ijesztő ez a világ. Minden zombirajongó, játékos vagy olvasó igazi élményre számíthat.” – nyilatkozta Benson.

A regény a 18 éves Mel Wyatt történetét meséli el, aki a járvány kitörése előtt Harranba érkezik, hogy ott egy atlétikai versenyen vegyen részt. Ám a járvány miatt ő és kisöccse is a városban reked egy elbarikádozott hotelben, miután szüleik a legelső napon a betegség áldozatává válnak. A Dying Light: Nightmare Row ára és megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, ahogy az sem, készül-e belőle magyar fordítás. ps4pro.eu_Dying_Light_3

Olyan, mint egy igazi város oldala!

A játék weboldala a regényben is szereplő Harran városát mutatja be. Harran első ránézésre nagyon hasonlít egy valódi kisváros hivatalos weboldalára, rengeteg közérdekű információval, időjárás-jelentéssel és hasonlókkal. Megismerhetjük a város katasztrófa előtti életét is, melyeknek köszönhetően megérthetjük a játék eseményeit is.

ps4pro.eu_Dying_Light_4

Most akkor halasztják, vagy wtf?!

Végül be kell számolnunk a Franciaországból származó – egyelőre pletyka szinten kezelendő – információkról is, amelyek szerint a nemrég az országban lezajlott terrorcselekmények miatt március 27-ig elhalasztják a játék megjelenését. A hír a hardcoregamer.com nevű portálról származik.

Hogy ez most csak Franciaországra vonatkozik-e, vagy az egész világra, illetve tényleg elhalasztják-e a játék megjelenését kemény két hónappal, az egyelőre még nem világos, mert semmilyen hivatalos bejelentést sem kaptunk erről.

-BadSector-


Ezért érdemes rá figyelni:

+ Több fajta zombi, nagyobb stratégiai szempont
+ Parkour elemek
+ Fegyverbuhera

Emiatt lehet csalódás:

– Dead Island-közeliség
– Az emberek megmentése – lesz-e jelentősége?
– Túlerőben lesznek, de lesz-e mögöttük ész?

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu