Zombie Army Trilogy – „Halottak, de nagyon élnek”

Trilógiává növi ki magát az eddig csupán két részből álló Zombie Army duó. Ez előtt csak a Sniper Elite kiegészítői voltak, azonban március 6-tól egy harmadik résszel, egyben, dobozos formában, számunkra is kapható lesz a játék. A Rebellion odateszi magát és szívvel-lélekkel készíti a kicsit rövidke ám annál pörgősebb játékot.

A Rebellion társalapítója, Jason Kingsley szerint, a cég 20 éves fennállása óta nem volt még ilyen jó bőrben, mint most. Saját címeik például az Aliens Versus Predator, régi személyes kedvencem, a Rogue Trooper, a Sniper Elite sorozat és jelen cikkünk tárgya, a Zombie Army Trilogy. A játék eddig csupán kiegészítőként funkcionált a Sniper Elite mellet, ráadásul PlayStation-ön nem is volt elérhető. Most viszont ez változik, a fejlesztő rájött, hogy az általuk használt, belső fejlesztésű Asura motor mennyire szépen muzsikál a Sony konzolján, így arra az elhatározásra jutottak, hogy a könnyű programozhatóság miatt és a magasabb profit érdekében rászabadítják a poklot a PS4-re is.

ps4pro.eu_zombie-army-trilogy_1

Mi lett volna, ha…

A játék a második világháború vége felé veszi fel a történet fonalát. A németek már vesztésre állnak, az egyetlen megoldás a fehér zászló serény lengetése lenne. A Führer azonban még mindig foggal-körömmel ragaszkodik a győzelemhez, így kihasználja az utolsó kártyáját is, a Z tervet, azaz a halott katonák okkult feltámasztását. A halott sereg tehát életre kel, a szövetségesek pedig újra nehéz napok elé nézhetnek. Hatalmas hordák lepik el egész Európát, egyetlen küldetésük pedig az, hogy végezzenek mindenkivel, aki a Vezér életére tör.

ps4pro.eu_zombie-army-trilogy_2

Ahonnan újra kezdődik minden

Innen kapjuk kezünkbe az irányítást, a cél egyértelmű, újra felszámolni a Német hadsereget, valamint ki kell iktatni Hitlert. Eszközünk lesz hozzá bőven, mivel a fejlesztő 25 korhű fegyvert pakol a kezünkbe, persze ezek nem lesznek elsőre mind hadra foghatók, a sztori előrehaladtával jutunk majd hozzájuk. Kezdetben megkapjuk a Springfield puskát, a Thomson gépfegyvert és a kis Colt pisztolyt, aminek szintén nem szabad lebecsülni az erejét, fejlövésekre tökéletes egy átlagos katona ellen.

A fritzek is komoly, bár élőholtra abszolút nem jellemző arzenállal fognak az életünkre törni. Ugye nekik szokásuk harapdálni mindent, ami él, viszont ezúttal ezt felejtsük el. Eleinte csak mosolyt csal az arcunkra, amikor a szebb napokat is látott Günther megjelen a kezében egy ásóval, vagy vascsővel. Az a bizonyos mosoly pedig akkor fog megszűnni, amikor Jurgen előkerül a semmiből egy géppuskával.

ps4pro.eu_zombie_army_trilogy_2

Egy, maximum négy legény van talpon a vidéken

Külön tetszik, hogy a tervezők kegyesek hozzánk, mivel valamilyen szinten a létszámunkhoz igazodik a zombik száma. Egyedül nekivágva amíg egy helyen van 10, addig ugyanazon a téren van vagy 30, ha 3-4 játékos kooperál. Így a Rebellion nagy hangsúlyt fektet az online multira, mert ugye sokkal nagyobb buli eljutni Berlinig többedmagunkal. Az is egy szimpatikus hozzáállás, hogy a fejlesztő meghallja a nép szavát. Ennek köszönhető, hogy a multiplayer mód eddigi 4 választható férfi karakteréhez hozzátettek még 4 nőit is, az összlétszámot 8-ra növelve ezzel.

ps4pro.eu_zombie-army-trilogy_6

Valamint abszolút példamutató, hogy közkívánatra egy plusz játékmódot is készítettek, az úgy nevezett horda módot, ahol a halálunkig érkező támadók hullámaitól kell megvédjük magunkat és ehhez készítettek még grátiszba 5 egyedi pályát. Maga a trilógia összesen háromszor 5, azaz 15 fő misszión keresztül fog tartani, ezek után mondhatjuk el, hogy megint kinyírtunk az összes olyan ellenséget, akikkel már egyszer végeztünk.

Személyes véleményem szerint van még hova fejlődnie a Rebellion-nak hangulatteremtés szempontjából, hiába sivár és kihalt a környezet, valahogy úgy érzem, hogy a Spec Ops: The Line szebben megállta a helyét. Amire itt számíthatunk, az nekem kicsit szürke. Zenék tekintetében vagy van, vagy nincs, ha van, akkor folyton ugyanaz. Kicsit erősebben is foghatott volna a látványért felelős tervezők színes ceruzája. Persze a világháború szinte mindig így volt megjelenítve, de nekem akkor is ott motoszkál a fejemben, hogy örökké nem eshet.

-Dazo911-


Vedd meg, ha…

+ szereted a háborús témát
+ vagy a sci-fit
+ pörgős játékot akarsz

Kihagynám, mert…

– rövid
– szürke
– zombik

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu