Sony: Újabb kitűnő negyedéves adatok

A Sony Games & Network Services ágazata alá tartozik a PlayStation vonulat, és ezzel kapcsolatban kifejezetten remek adatokat közölt a japán cég a második üzleti negyedévükkel kapcsolatban (július-szeptemberi időszakról beszélünk). Nézzünk bele a számokba.

A PlayStation 4-ből csak az utóbbi három hónapban négy milliót (!!!) szállítottak ki a boltokba, ami elég komoly felkészültséget takar a Sony részéről, hiszen így bepakoltak a boltokba egy rakat konzolt, amely most már olcsóbb mindenhol – ezzel már 29 milliónál tart a cég, akik 2016 március végéig 17,5 milliót terveznének kiszállítani idén áprilistól számítva. A szoftveres eladások tekintetében (azaz a játékokkal kapcsolatban) a PlayStation 4 elég nagy növekedést mutathat fel, ami természetesen a PS3 kárára megy – de mivel ez a konzol már közel tíz éves, természetesnek nevezhető a váltás.

Az eladások az egy évvel korábbi adatokhoz hasonítván 19.4%-kal növekedtek, a hardveres eladások 4.8%-kal, míg a hálózati (online) eladásokban masszív, 56.8%-os emelkedést mutathat fel a Sony.

1892,7 milliárd japán jennyi üzemeltetési bevételt hoztak így össze, amely bár kevesebb, mint egy évvel korábban, de tavaly 85,6 milliárdnyi veszteség lett a mérleg vége, míg idén visszapattantak pozitív mérlegűvé a 88 milliárd jennyi profittal.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu