Demi Lovato: Confident – „Demi-massza”

SPOTIFY – A Spotify toplistájának az élét, újfent meghódította Demi Lovato, akinek pár hónappal ezelőtt már górcső alá vettük a „Demi” címet viselő albumát, amit úgy jóformán szét is szedtünk darabkáira. Az Albuquerque-ben született énekesnőről alkotott akkori véleményem egy kifejezéssel összefoglalva a „trend-dalnok” volt, aki fél a kockázatoktól, és lelépni az előtte már letaposott útról. Az októberben megjelent Confident című lemeze ugyan nem tett rajongóvá, viszont arra késztet, hogy teljes komolysággal leírjam, hogy mint a Biomassza, úgy Demi Lovato is egy megújulásra képes energiaforrás, aki a 2015-ös évre megcsavarintotta stílusát, és a kezei közül kikerülő anyagok minőségét.

Azt meg kell valljam, már itt az elején, hogy fel se kaptam volna a fejem az albumra, ha nem futok bele azon esemény hírébe, hogy Lovato kisasszony a New Yorkban elhelyezkedő Spotify stúdióban, mindenkit elkápráztatva mutatta be az album cím adó dalát. (Az említett előadásról a felvétel jelenleg is a lista élbolyában helyezkedik el.)

Meghallgatva a „műsort” azonnal felkeltette az érdeklődésemet a teljes album iránt, ugyanis az előző kiadványoktól eltérően, a Confident sokkalta erősebb, energikusabb. Nézzük hát meg, hogy miben is különbözik az eddigiektől Demi Lovato, Confident című albuma.

SPOTIFY - A Spotify toplistájának az élét, újfent meghódította Demi Lovato, akinek pár hónappal ezelőtt már górcső alá vettük a „Demi” címet viselő albumát, amit úgy jóformán szét is szedtünk darabkáira.

Bioetanol

Már a lemez legelején, a címadó dal, és a Cool for the Summer című alkotással kapcsolatban máris szembesülünk azzal, hogy az előzőktől eltérően Demi igyekezett egy saját stílust kialakítani, és nem a jól kitaposott úton, mások lábnyomaiba lépve a divat árnyékában maradni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Spotify legtöbbet játszott dalai között vannak eme remekművek.

A nyitányt követő számok megint csak érdekesen viszik bele az új Demi stílust a manapság trendinek számító R&B és „tömeg-pop” elemekre építő műfajba, viszont épp annyira sikerült a lehető legjobb változásokat beiktatni, hogy végül az Old Ways, For You, Stone Cold és Kingdom Come számok is előrelépést jelentenek az előadó számára. Persze sokkalta visszafogottabb az eredmény, mint a két indító számmal, de örülhetünk annak, hogy a „Demi” kiadása után fejlődésnek indult, hiszen a tehetsége vitathatatlan, és kár is lenne vesztegetni.

SPOTIFY - A Spotify toplistájának az élét, újfent meghódította Demi Lovato, akinek pár hónappal ezelőtt már górcső alá vettük a „Demi” címet viselő albumát, amit úgy jóformán szét is szedtünk darabkáira.

Hajtja a motort, de mégse dízel

A megemlített fejlődés után persze elkerülhetetlenül némi visszaesés is került az albumra.SPOTIFY - A Spotify toplistájának az élét, újfent meghódította Demi Lovato, akinek pár hónappal ezelőtt már górcső alá vettük a „Demi” címet viselő albumát, amit úgy jóformán szét is szedtünk darabkáira. A Wildfire, Lionheart és Father című produktumok sokkalta inkább illenének a Demi trend-kopírozós összképébe, mint az eddigiekben egy továbbfejlődött albumnak bemutatott alkotásba, viszont sajnos ezeket sem kerülhetjük el, főleg mert ezek között találjuk, az album 7. és 10. helyén a Sirah-val felvett Waitin for You-t, és Yes című dalokat, amik felérnek a nyitó Confident és a Cool for the Summer minőségével, energiájával.

És ahogy az Etanol üzemanyagot, úgy ezt a vegyes felhozatalt se árt kiegészíteni valamivel, erre pedig szerencsére Demi és csapata is gondolt, ezért is kapott végül egy négy dallal kibővített Deluxe változatot is a lemez, amin a Cool for the Summer két remixe, a Stars és a Mr. Hughes című dalok is szerepelnek. Utóbbi kettő a Demi-től megszokottól kicsit erőteljesebb vonalat vett fel, a Stars az R&B stílus egy elég erős képviselője, amíg a Mr. Hughes inkább a könnyed POP vonalat követi. Ezek ténylegesen feldobták az album Deluxe változatát, még akkor is, ha már a sima 11 dalos verzió is sok meglepetéssel jött.

ps4pro-Demi-Lovato-6

Tényleg magabiztos

Ha Demi Lovato még  nem is érte el azt, hogy egy teljes értékű és innovatív előadót tisztelhessünk benne, a Confident című album azt mutatja, hogy végre ő is a helyes útra lépett, és megpróbál újat adni, olyat, amit mástól nem kaphatunk. Szépen lassan talán kialakul a Demi stílus, addig viszont a Confident minden pozitívuma ellenére csupán egy kicsit sikerült jobbra, mint egy középszerű alkotás. A fejlődés látszik, de még hosszú út áll az énekesnő előtt.

-Kese-

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu