LEGO: Marvel’s Avengers – MegThorlást!

TESZT – Mint a LEGO játékok egyik legnagyobb rajongója, bizton állíthatom, hogy a LEGO: Marvel’s Avengers az elmúlt időszak legmegosztóbb LEGO produktuma, amit csak kaptunk. Voltak rosszabbak (LEGO: Jurassic World), érdekesebbek (Dimensions), és jobbak (Marvel’s Super Heroes), de még az igencsak gázra sikerült Jurassic World kapcsán sem estek a készítők olyan hibákba, mint amilyenekbe a Marvel’s Avengers készítésekor.

Persze azt véletlenül sem állíthatom, hogy a játék ne lenne a maga nemében befogadható, sőt élvezhető, viszont olyan gondok merülnek fel vele, amiket soha nem hittem volna, hogy egy LEGO játék mellett kell megemlegetnem. Ilyen példának okáért a rémesre szabott harcrendszer, a helyenként megbogarasodó játékmenet, és a co-op szükségességének totális hiánya. Ami az eddigiekben kiemelte a LEGO játékokat a tömegprogramok közül, az most mélyre süllyedt a hülyeség mocsarában.

Körülbelül 100 olyan karakterrel is találkozhatunk, akik még nem kaptak helyet LEGO játékban ezelőtt.

Bosszúvágy

Történetünk hűen követi a Bosszúállók filmekét. Ahogy az TT Games módra szokás, jelenetről-jelenetre végig játszhatjuk a filmeket. Persze ezeket kiterebélyesedett térrel, hogy érméink összeszedegetésével és a random nyakunkba ugró ellenfelekkel elfeledtessék velünk, hogy lényegében ugyanazokat a scene-ket járjuk végig, amiket a mozivásznon is megcsodálhattunk.

Persze ez eddig sem jelentett gondot, mivel a TT féle humoros „újraforgatás” rendszerint elvitte a hátán a LEGO játékokat, viszont jelen esetben itt is felütik fejüket a gondok. A viccesnek szánt jelenetek időnként inkább kínosak mintsem kacagtatóak, ennek pedig az az oka, hogy a játék hanganyaga nagyjából úgy fest, mintha a filmekét rögzítették a TV-ből, majd ezt rámetélgették volna a játék jeleneteire. Ha csupán az effektekről lenne szó még szemet is hunyhatnánk, viszont a dialógusok, elsütött beszólások mind-mind ugyanazok.

Körülbelül 100 olyan karakterrel is találkozhatunk, akik még nem kaptak helyet LEGO játékban ezelőtt.

A játszható karakterek (amiből azért dögivel kapunk) mozgása mondható változatosnak, sőt a TT még a rengeteg speciális támadás lekreálásának ígéretéhez is hűen tartotta magát. Ezzel csupán egyetlen gigantikus problémát sikerült felfedeznünk, ami majd kisütötte a szemünket. Az átalakított harcrendszerünk most már abból áll, hogy a program megmondja mit is nyomjunk, majd a gomb lenyomása után egy előre megszabott animáció leforgása alatt aktuális hősünk kicsinálja a ránk támadókat. „Üsd, vágd, kalapáld?” Ugyan dehogy! Nyomj egy gombot és „NÉÉÉZD! Pörgőrúgás, pörölycsapás, és máris a padlón az ellenfél”. Ez a rendszer egy idő után rémesen monoton és unalmas lesz.

Ugyanide tartozik az is, hogy a LEGO játékok legkedveltebb része a többjátékos mód ezúttal idegtépően együgyű. Biztos sokan emlékeztek még a Super Heroes-ban megoldásra váró puzzle részekre, amiknél a haverral együttműködve kellett összeraknunk, szétszednünk, meghúznunk vagy elforgatnunk dolgokat. Persze itt is van ilyen, viszont rengeteg helyen az egyik játékos totálisan feleslegesnek bizonyul, mivel egy fő is elegendő ahhoz, hogy megoldjuk a feladványokat.

Körülbelül 100 olyan karakterrel is találkozhatunk, akik még nem kaptak helyet LEGO játékban ezelőtt.

„Mert ha a földet nem is védhetjük meg, tuti, hogy bosszút állunk!”

Elfuserált harcrendszert, önismétlő poénok a filmből, változatlan LEGO-s játékmenet. Ezek mellett vajon mi mentheti még meg a LEGO: Marvel’s Avengers-t a totális bukástól? Nem sok minden annyi szent!

Viszont a sandbox világ mégiscsak javít kockásított szuperhőseink helyzetén. A LEGO: Marvel’s Superheroes-ból is már megismert város ezúttal még nagyobb, részletesebb. Ez mellett kapunk egy-két kisebb helyet is, mint a Barton farm, vagy épp Asgard. Ezeken a helyeken kisebb küldetéseket vihetünk végig, mini-játékokat tolhatunk, hogy új karaktereket, járműveket nyissunk meg.

Körülbelül 100 olyan karakterrel is találkozhatunk, akik még nem kaptak helyet LEGO játékban ezelőtt.

Körülbelül 100 olyan karakterrel is találkozhatunk, akik még nem kaptak helyet LEGO játékban ezelőtt. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy jelentős részükre egyáltalán nincs szükségünk, mivel a film alapkaraktereivel is végig tudjuk verekedni magunkat a játékon, és az a plusz szín, amit a program a többi karakterrel igyekezett felvenni rettenetesen halovány.

Ha legalább egy-két karakterre szabott, értelmes miniquest-et kaptunk volna akkor értelme is lenne, hogy Ms. Marvel vagy épp Devil Dinosaur jelen legyen a játékban. Így viszont elég szegényes a dolog.

Körülbelül 100 olyan karakterrel is találkozhatunk, akik még nem kaptak helyet LEGO játékban ezelőtt.

Lehet szeretni, és örülni neki, hiszen rengeteg karaktert emelt be a képregények világából, akikkel még a filmekben sem találkozhattunk. A sajnálatos tény viszont az, hogy a LEGO Marvel’s Avengers a másodikszámú legrosszabb produktum a TT Games-től, ami rengeteg dologban a Jurassic World szintjén teljesít, és a LEGO Marvel’s Superheroes-hoz egy percig sem ér fel.

-Kese-

Pro:

+ LEGO Bosszúállók!
+ Nagy, jól kidolgozott játszótér
+ Képregényekből adaptált karakterek

Kontra:

– Co-op sokszor felesleges
– A filmből átemelt hanganyag
– ELTÉKOZOLT HARCRENDSZER


Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment

Fejlesztő: TT Games

Stílus: Akció, kaland

Megjelenés: 2016. január 26.

LEGO: Marvel’s Avengers

Játékélmény - 7.9
Grafika - 8.6
Történet - 6.4
Zene/Audio - 4.5
Hangulat - 7.2

6.9

KORREKT

Ugyan az elterülő városban újfent szórakoztató a korzózás, repkedés, rohangálás, viszont ezek mellett a TT Games új LEGO játéka semmi újat, semmi jót nem mutat. Szomorú, hogy kedvenc szuperhőseinkkel így kibabráltak.

User Rating: 3.3 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu