Dark Souls III: angol verzió idő előtt?! [VIDEO]

Tegnap komolyabban beindultak az információs csapok a Dark Souls harmadik részével kapcsolatban. Kezdjük is kapásból a DigitalFoundry-féle technikai elemzéssel.

A játék ma jelent meg Japánban, de nekünk még április tizenkettedikéig kell várnunk rá. (Vagy nem? Erre még kitérünk.) Az Xbox One-os verziónak neki is esett a DigitalFoundry csapata és arra jöttek rá, hogy ez bizony 900p-n fut a Microsoft konzolján, miközben a PlayStation 4-es változat 1080p-vel fog rendelkezni. A framerate sem tudja mindig flottul tartani a harminc fps-t, sőt, gyakran megy 20 környékére. Az engine viszont a Bloodborne-ból származik, úgyhogy más lesz a játék alatt futó technológia, mint a Dark Souls II esetében.

Ha már megjelenés, csendben kijött valami más is: a Dark Souls tea. Nem, tényleg teát írtunk: a Bandai Namco ugyanis együttműködve a Yorkshire Tea-vel létrehozott egy egyedi doboz Dark Souls teát, amelyet eBayen lehet licitálással megszerezni (mégpedig itt) – jelenleg 230 angol fontnál, tehát úgy 91 ezer forintnál tart a licit. Nyolcvan filterért nem kis összeg! Az összegyűlt pénzt viszont jótékony célra fogja a Bandai Namco eladakozni, hiszen a SpecialEffect kapja majd azt meg. A SpecialEffect a mozgássérült embereket segíti abban, hogy képesek legyenek játszani. Kár, hogy a tea nem egy különleges íz, hiszen mindössze egy hagyományos Yorkshire teáról van szó, csak a csomagolása egyedi…

ps4pro-Dark-Souls-tea

De várjunk csak, tényleg várni kell április 12-ig az angol nyelvű játékra? Úgy tűnik, hogy nem: a Microsoft egy elég csúnya bakit (?) követett el, hiszen a játék megvásárlása az Xbox Liveon nem a japán nyelvű kiadást eredményezte a konzolon, hanem a már teljesen lefordított, angol nyelvű változat került letöltésre! Nos igen… csak nem nagyon ajánlott streamelni és feltölteni YouTube-ra azt, ahogy játszunk, ugyanis az embargót elég könyörtelenül betartatja a Bandai Namco és a From Software egyaránt.

A trükk annyi, hogy állítsuk a régiónkat Japánra (vagy, ha nem vagyunk biztosak magunkban, csináljunk egy másik profilt!), a Microsoft Store-ból vegyünk japán yent, vegyük meg a játékot, adjuk meg az amerikai nagykövetség japán címét, állítsuk vissza a régiónkat, majd töltsük le a játékot. Másik megoldás is adódott – az accounts.microsoft.com-on fizetési módnak állítsuk be a Paypalt, linkeljük hozzá azt az MS fiókunkhoz, címnek szintúgy USA nagykövetség japán címe, vegyünk yent, az xbox.comon állítsuk japánra a nyelvet, vegyük meg a frissen megszerzett yennel a játékot.

A Microsoft nem ellenzi az importálást, szóval efölött szemet huny. Kérdéses, hogy a fejlesztő és a kiadó miként reagál viszont…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu