Az Electronic Arts és Donald Trump balhéja

Mégis mi a fene a kapcsolat egy játékkiadó és egy amerikai elnökjelölt között? Egy kicsit hosszú lesz a történet, de akkor vezessük végig mind a két szálon a sztorit.

Donald Trump a Twitteren elég komolyan tolja a kampányát, hogy aztán az év végén már ő lehessen az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke. Néha ilyen fél perces videóüzeneteket is összeraknak a kampányához. Az Electronic Arts pedig a Mass Effect kiadójaként funkcionál. No, lehet már sejteni, hogyan kapcsolódik össze a kettő. Nem?

Trump egy rajongói videót is közzétett, amelyben a Mass Effect 2-ből Illusive Man beszéde került felhasználásra. Például az hangzott el, hogy „We’re at war”, azaz „Háborúban állunk”. A játékon belül értelemszerűen bőven van értelme, de Trumphoz nem éppen egyértelműen (illetve alapból nem vele kapcsolatos) eltérő gondolatok kerültek felhasználásra.

A Trump Effect névre hallgató videó (amelyben Barack Obama, Hillary Clinton és Ben Carson is látható) az Electronic Arts kérésére letörlésre került a YouTuberól és a Twitterről egyaránt, mivel jogosulatlanul került felhasználásra a Mass Effect 2-ből pár részlet, plusz nem támogatják azt, hogy politikai célokra használják fel az IP-iket. Manveer Heir, a Mass Effect Andromeda egyik designere röviden undorítónak tartja a Trump Effect-propagandát, hozzátéve még azt is, hogy Trump vagy nem fontolta meg, vagy nem jött rá arra, hogy az Illusive Man éppenséggel a rossz oldalon állt a játékban…

A tanulság? A politikát és a játékot válasszuk el egymástól…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu