Vonatbaleset játék miatt?

Februárban történt egy tizenegy életet követelő vonatbaleset Németország bajor területén. Ezzel kapcsolatban tettek egy meredek kijelentést az ügyészek.

Szerintük egy „számítógépes játék” okozhatta a balesetet. A vonat vezetője egy mobilos játékon játszott, de egy hibát vétett, aztán egy rossz segély számot hívott, így Bad Aibling közelében február kilencedikén, 6 óra 48 perckor összeütközött a két vonat, amelyek 100 km/h-s sebességgel közlekedtek. Emiatt nagy valószínűséggel öt évet kell a börtönben ülnie akaratán kívül elkövetett emberölés miatt. A nyomozás szerint a játék túlzottan elterelte a figyelmét a sofőrnek, így nem tudta elintézni, hogy időben megálljon a vonat, amely így rossz sávra kerülvén frontálisan nekirohant egy másiknak, amely vele szemben jött.

A tanulság ebből csak annyi, hogy ne vezessünk, miközben játszunk. Megvár az minket otthon is, ha a kanapén ránk borul a szendvics, abba nem halunk bele – abba pedig bele tudunk, ha az autópályán mi borulunk az árokba…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu