Filmet készítenek a Minecraft videojátékból is!

MOZI HÍREK – A hihetetlenül népszerű, sokak szerint rendkívül kreatív Minecraft videojáték sem kerülhette el a sorsát és az Angry Birds és Tetris  után ebből a nem éppen „filmre termett” játékból is adaptáció készül: a Warner Bros. bejelentése szerint a produkció 2019 májusában kerül a mozikba.

A Minecraft tervezett bemutatását az eléggé zsúfolt premieridőszakra időzítették: akkoriban kerül mozikba majd a Marvel stúdió Avengers: Infinity War című képregényfilmjének második része és a Star Wars IX. epizódja is – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Minecraft-mozit Rob McElhenney színész-forgatókönyvíró, a Felhőtlen Philadelphia című tévésorozat egyik sztárja rendezi.

A Minecraft-játékot Markus Persson svéd programozó alkotta, aki 2009-ben kezdte el a fejlesztést, amin később a barátaival alapított Mojang elnevezésű cégével dolgozott. Az elképesztően jól befutott vállalkozást két éve a Microsoft vásárolta meg.

A Minecraft világa kockákból, úgynevezett blokkokból áll. A mine a bányászást, a craft a barkácsolást jelenti, a játékos szabadon változtathatja a teret a „bányákból” származó blokkok elhelyezésével. A kreatív játékot oktatási eszközként egyre szélesebb körben használják az iskolákban is.

Minecraft játékadaptáció egyébként már készült: a Telltale fejlesztett egy annyira nem átütő sikerű kalandjátéksorozatot belőle.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu