Engine-t váltott a Star Citizen… négyévnyi fejlesztés után

Engine-t váltani ilyen mélyen a fejlesztésben nem éppen gyakori dolog.

A Cloud Imperium Games megtette: tényleg lecseréli a már amúgy is padlón levő Crytek CryEngine-jét négy év munkája után. Az új engine az Amazontól származik, mégpedig a Lumberyardról van szó… ami amúgy a CryEngine architektúráján alapul.

Ezzel a Star Citizen, illetve ennek singleplayer kampánya, a több híres színészt felvonultató Squadron 42 lesz az első olyan komolyabb játék, ami a Lumberyard engine-t fogja alkalmazni. Az indoklás az Amazonnal és Twitch-csel való könnyű integráció, ami így több millió játékost is könnyen a játékba csatlakoztathat.

A Star Citizen első „amazonosított” kiadása a 2.6-os alpha lesz. Azok után, hogy 139 millió dollárt (nem elírás az, tényleg százharminckilenc milliót írtunk) szedett össze, most már ideje is, hogy elkészüljön a játék, nem?

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu