Gabe Newell: új játékokkal készül a Valve!

Gaben Reddites kérdezz-felelekjéből megtudtunk pár újdonságot.

Ma éjfélkor kezdődött, és azóta már véget is ért az esemény, amiben Gabe Newell – immáron másodszor – válaszolt a Redditen a kérdésekre. Szemezgetünk a válaszaiból.

Megtudtuk például azt is, hogy Gaben a Portal 2-t többre tartja a Half-Lifenál (!), és a legtöbbet játszott multis játékuk az ő gépen a DotA 2. A Half-Life-ról azt mondta, hogy a vele kapcsolatos döntésekben túl gyakran vett részt, és így a cselekedeteire nem tud másképp gondolni, mint úgy, hogy megbánta őket.

Esély mutatkozódott arra, hogy a Half-Life és a Portal univerzumában új IP-t készítsen a Valve, amely cégről Newell beismerte, hogy tényleg túlzottan visszafogottan kommunikálnak a külvilággal. A Source Engine 2 továbbra is az elsődleges fejlesztési platform marad, mégpedig olyan játékoknak is (többes szám!), amiket még nem jelentettek be – ezekhez akár a VR-t is bevethetik.

A Half-Life 3-ra (amire a kérdező úgy utalt, hogy egy névtelen forrástól hallotta a Valve-ból) a válasza Gabennek az alábbi volt: „A 3-as számot nem szabad megemlíteni. Igen. Az összes azonosítatlan forrást az interneten elhiszek.”

A szigort fenn kellene tartani a játékok minőségellenőrzése során is: egy közleményből tudtuk meg, hogy az Art of Stealth névre hallgató játékot letörölték a Steamről, miután kiderült, hogy a fejlesztő kamu, pozitív teszteket közölt a saját játékáról. Itt is közrejátszott Jim Sterling a YouTube-ról: ő lehordta a játékot, amire Matan Cohen, a fejlesztő megpróbálta letöröltetni a videómegosztóról a videót, majd perrel is fenyegetőzött.

…és ilyesminek nem kéne megtörténie a Steamen.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu