Kojima: a Death Stranding-től a Switchig

Hideo Kojima több nyilatkozatot is tett az új játékával kapcsolatban.

A Glixelnek adott interjújában Kojima, aki azt állította, hogy élete végéig játékokat fog készíteni, beismerte, hogy a Death Strandinget nem horrorjátéknak és nem is VR-címnek tervezte, csak valami nagyot és egyedit szeretne létrehozni – olyasmit, amit eddig nem láthattunk. Ezen túl a humor is szerepet fog játszani benne, ami viszont nem fog a környezetre rossz hatással lenni, mert visszafogott mértékben lesz csak jelen.

Kojima az RTX Sydney rendezvényen is jelen volt, ahol a DualShockers megtudta, hogy a Sony előtt többen is bejelentkeztek hozzá, többek között valaki az Egyesült Arab Emírségekből is nem kevés pénzzel, de végül azért a Sony-t választotta Kojima, mert egyrészt ismeri a céget már jó ideje (ne feledjük, a Metal Gear Solid első része PS1-en közel két évtizede jelent meg!), másrészt teljes kreatív felügyeletet hagytak neki. Szerinte ha nem a Sony-t választotta volna, már az első, meztelen Norman Reedus-os trailer is gondot okozhatott volna. Folytatást sem tervez Kojima, csak akkor, ha igény van rá. A 2017-es évben a Kojima Productions célja a játék világának feltöltése lesz, és eközben a Guerrilla Games Decima engine-jével tesztelnek néhány dolgot is.

Ugyanezen a helyszínen az IGN-nek Kojima elmondta, hogy mit is gondol a Nintendo Switchről. Szerinte a nagy N elképzelése a játékosok álma lehet. Korábban csinált már olyat, hogy a játékának az elmentése a PS3 és a PlayStation Vita között mozgatható volt, és most a Switch esetében lehet az úton és otthon egyaránt játszani majd. Hasonlatként a Blu-ray lemezeket hozta fel, amik digitális kóddal érkeznek, így ha nem otthon tartózkodhatunk, digitálisan nézhetjük például okostelefonon a filmet, ha nem lett volna idő befejezni azt.

Kojima gondolatait azzal zárta, hogy a felhő technológiában látja a jövőt, csak még jelenleg lemaradásban van. A Switch lehet az első lépés afelé, hogy egy adott infrastruktúrával bárhol, bármilyen eszközön játszhatunk.

A Death Stranding talán 2018-ban érkezik PlayStation 4-re és nagy eséllyel PC-re is.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu