Tényleg csúcsot döntött a Nintendo, miközben lábon lövi magát

Egy hónap alatt sikerült megütniük az eddigi csúcsukat is.

Az amerikai NPD piackutató szerint a Nintendo Switchnek az első hónapban 906 ezer példányban sikerült elkelnie csak az USÁban, amivel az eddigi legkelendőbb startot vett N konzol lett, még a Wiilágsiker Wii-t is megelőzve. Igaz, ez az eredmény nem olyan fényes, ha összevetjük a PlayStation 4-gyel és az Xbox One-nal: a Sony 14 nap alatt 2,1 millió, míg a Microsoft 18 nap alatt 2 milliót adott el. A legsikeresebb játék nem meglepő módon a The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 925 ezer a Switchen, 460 ezer a Wii U-n. (Talán többen megvették limitált kiadásban is a polcukra? Érdekes, hogy többet adtak el a játékból, mint a konzolból…)

Április 27-én a Nintendo közölni fogja a pénzügyi jelentésében a Switch eddigi teljesítményét, így akkor tudni fogjuk, hogy hány milliónál fog a handheld/konzol hybrid tartani.

Ja, a csak ideiglenes terméknek nevezett NES Classic Edition pedig nem lesz többet értékesítve Észak-Amerikában az áprilsi utolsó szállítmány után, miközben a Famicom Mini Japánban csak ideiglenesen tart szünetet…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu