Micro Machines World Series – A világ nem elég?

TESZT – Évekig tartott, amíg a Codemasters ismét előásta az egyik legkedvesebb franchise-át a feledés homályából. A legújabb Micro Machines remek, multiplayerre kihegyezett játék.

 

A Micro Machines sorozat igazi retro-legenda, hiszen a legelső rész 1991-ben jelent meg NES-re. A Codemasters sem „mai gyerek” ezt az első részt is a Codemasters adta ki és nem egy átörökölt, megvásárolt franchise, mint az egyébként jellemző az ilyen régi licencekre. Az okosotelefonos kis „intermezzo” után a brit cég ismét „nagyokra” (PS4-re, Xbox One-ra és PC-re) vetette vigyázó szemeit a Micro Machines World Series-el, bár Switch ezúttal kimaradt a repertoárból.

Másokkal nagyobb fun

A Micro Machines World Series-el a Codemasters vissza akart térni a gyökerekhez, anélkül, hogy túl sok grafikai „cicomát”, vagy az eredeti koncepcióba nehezen illeszkedő játékelemet használt volna fel. Ettől függetlenül találunk érdekes új feature-öket, de erről majd később.

A Micro Machines World Series legnagyobb húzása továbbra is a lokális multiplayer mód, amelynél akár négy játékos a kanapén egymás mellett versenyezhet kisautókkal, illetve online 12-en mérhetik össze tudásukat. Bár a Codemasters kisautós címét persze egyedül is játszhatjuk, sokkal nagyobb fun másokkal együtt tolni, ami mindig is jellemző volt a sorozatra.

Változatosság és egyszerűség

A Micro Machines World Series sokféle játékmódot kínál: Elimination, Capture the Flag, stb. (Bár párat eleinte nem tudunk elérni.) illetve két alapvető kompetitív játéktípusban is részt vehetünk: versenyek és összecsapások arénákban.

A tradicionális versenyek nem változtak semmit ebben az új epizódban. A kissé karcsúnak mondható tíz versenypályán be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a legjobbak a volán mögött sokféle, különböző járgányt vezetve: mentőautó, rendőrautó, klasszikus versenyjárgányok, tankok, stb. Ha van elég pénzünk, a járgányok külsejét is megváltoztathatjuk.

A versenyek egészen egyedi terepen zajlanak, a sorozat szokásos stílusában: műhelyasztalok, konyhaasztalok stb. A kikerülendő akadályok is viccesek: kenyérpirítók, müzlisdobozok, festékesbödönök állják utunkat. Továbbá, hogy minden verseny izgalmasabbá, változatosabbá, harciasabbá is váljon, különféle power-upokat, fegyvereket is szerezhetünk, amelyekkel az ellenséges járgányokat akadályozhatjuk, vagy lőhetjük ripityomra.

Barátságos, egyszerű grafika

Technikailag a Micro Machines World Series nem egy nagy etvasz, de persze nem is vártunk tőle grafikai csodát. A részletes textúrák, a magas poligonszám, a hihetetlen effektusok sohasem voltak a sorozat jellemzői és ez alól ez a rész sem kivétel.

Nem fogjuk a hihetetlen hangeffektusokkal sem az őrületbe kergetni a szomszédokat, továbbá a játék zenei része sem egy nagy burranás.

A negatívumoktól függetlenül a Micro Machines kellemes szórakozást nyújt a sorozat rajongóinak, vagy azoknak, akik egy vidám, többjátékosra kihegyezett autókázásra vágynak.

-BadSector-

Pro:

+ A játék multiplayer hatalmas fun
+ Rengeteg játékmódot kaptunk
+ Rengeteg járgánytípus áll rendelkezésünkre

Kontra:

– A versenypályákból kicsit kevés van
– Technikailag semmilyen téren sem kiemelkedő
– Semmi eget rengető újdonság


Kiadó: Codemasters

Fejlesztő: Codemasters, Just Add Water

Stílus: Autóverseny

Megjelenés: 2017. június 30.

Micro Machines World Series

Játékmenet - 7.2
Grafika - 6.8
Írányíthatőság - 7.6
Audio/zene - 6.8
Hangulat - 6.8

7

Technikailag a Micro Machines World Series nem egy nagy etvasz, de persze nem is vártunk tőle grafikai csodát. A részletes textúrák, a magas poligonszám, a hihetetlen effektusok sohasem voltak a sorozat jellemzői és ez alól ez a rész sem kivétel. Nem fogjuk a hihetetlen hangeffektusokkal sem az őrületbe kergetni a szomszédokat, továbbá a játék zenei része sem egy nagy burranás. A negatívumoktól függetlenül a Micro Machines kellemes szórakozást nyújt a sorozat rajongóinak, vagy azoknak, akik egy vidám, többjátékosra kihegyezett autókázásra vágynak.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu