Road Rage – Motor nélküli motor

TESZT – Felütésként azzal nyitni, hogy ezek a fejlesztők voltak a felelősek a Flatout 3-ért, nem éppen korrekt… de maga a játék sem valami értelmes. A Road Rage ugyanis próbálja a The Asylumot klónozni – az a filmstúdió egy várva várt filmből készítenek saját adaptációt alacsonyabb költségvetéssel. A Team6 játéka egy gagyi Road Redemption klón…

 

A Team6 Game Studios főleg PC-n alkotott nagyot (és itt ajánlom freddyD-től a Rossz PC Játékok Sorozat Downtown Challenge videóját… egyebet nem kell hozzáfűznöm), és játékaik legtöbbje megkérdőjelezhető minőségű. A Road Rash, ami szellemi folytatása lett az amúgy korrekt Road Redemption, számomra is meghatározó volt jó két évtizede… így a Road Rage esetében ezt vártam: egy olyan motoros élményt, ami alapjaiban működik.

Ashen

Szóval ez a játék egy nyílt világú motorozósdi Ashen városában. Jó-e legalább a fizika? A fenét: a Road Rage-ben, még ha árkádnak is nevezném, megállás nélkül lehet egykerekezni. Lenyomva tarthatjuk az R2-t (ezzel adunk gázt), nem történik semmi. Megkérdezném, kinek volt az a zseniális ötlete, hogy a gázt is nem ám az X-re rakták (ez ugyanis a kézifék lett…), hanem az L2-re. Szerintem az X, négyzet, kör hármas bőven megtette volna gáz/fék/kéziféknek, de neeem, dobjuk ki a megszokott szabályokat. Ja, történet? Valami bandaháborús baromság, korrupt várossal és erőszakkal. Ride to Hell pepitában.

Mi a játékkal a bajom? Úgy konkrétan minden. A hangeffektek satnyák, a zene az a tipikus szódarock, ami a háttérben olyan gyorsan unalomba fullad, hogy az leírhatatlan, és a játékmenet… nos, a játékmenet. Ha azt mondom, hogy túlzottan árkád, kb. leírnám, mi a szituáció. A versenyek során totál megoldható, hogy a rajtnál csatt csatt csatt, mindenkit leverünk, aztán fél kör előnnyel nyerünk a checkpointok néhol szinte alig érintése ellenére is. Van más küldetéstípus is: time trial időre, rivális banda kivégzése (ami elég poén: egy ütéssel megfekszik mindegyik), meg a „stunt” feladatok… erősen idézőjellel. Wow, lehet rámpákkal ugratni, de mire ide jutunk, nagy eséllyel már az oldalunk fáj a röhögéstől, vagy jobb esetben már az uninstallon is túlesve anyázunk a szomszéd szobában.

Essen

A játék nevetségesen könnyű. Legalábbis nekem soha nem volt gond nyerni, így mindig megnyitottam új fegyvereket (különbség köztük semmi nincs szerintem, csak vizuális), tuningolhattam a motoromat, új karaktereket is megnyithattam (még a nyugdíjas gyalogost is ráültethetjük a járművünkre…), szóval úgy echte mindent és mindenkit rá lehet pakolni.

De miért tennénk? A fizika elképesztően gány, és ha esetleg sikerül nem bevenni a kanyart, akkor például áteshetünk egy fán, ami után a levegőben respawnolunk, vagy valaminek nekihajtunk, aminek köszönhetően felrobbanunk (!), és aztán jön a respawn. Az AI olyan ostoba, hogy simán utol lehet érni őket, vagy akár ők maguk is olyan szépen benézik a kanyart, hogy öröm nézni. Voltak körönkénti kieséses versenyek is, ahol szó szerint az út közepén volt a többi motoros teste a kiesés után. LOL!

Ja és hogy néz ki a játék? Nos… a Road Rage olyan PlayStation 2-es szinten van, talán jobb grafikai effektekkel. Vizualitásában sem erős, és hozza azt a fura túlzott post-processing kinézetet, amit már több Team6 játékban láttam már.

Ingyen sem

A Road Rage nem olyan eszméletlenül gyenge játék, de 2,5 pontnál többre szerintem nem jó. A Maximum Games ilyen vackok kiadásával csak lejáratja magát: semmi veszélye nincs annak, ha eltaknyolunk – a Road Rashnél sérült a motor, és ha lenulláztuk verseny közben, akkor tropa a moci, vehettünk másikat. Itt ilyesmire nincs veszély. Csak idegesítő, hogy mintha csak egy spawn pont lenne a használhatatlan térképen, és egyszerűen semmi jót nem tudok róla sem mondani. Inkább játsszon az olvasó a Road Redemptionnel. Vagy BÁRMELYIK Road Rash-sel. Azok szórakoztató, izgalmas címek voltak. A Road Rage csak idegesítően trehány másolata ennek. Rövid idő után megunható. Nem vicc…

Ezek után örömmel fogok nekiülni a Dynasty Warriors 9-nek, de ahogy hallottam, technikailag köhécsel. Kingdom Come: Deliverance a maga 21 gigás első napi patchével? PC-n dettó.

-V-

A játékot a KonzolKirály.hu webáruház bocsátotta rendelkezésünkre!

konzolk2

Pro:

+ Bárkit motorra ültethetünk a játékból

Kontra:

– Mindenben elavult, gáz


Kiadó: Maximum Games

Fejlesztő: Team6 Game Studios

Stílus: motorverseny

Megjelenés: 2017. november 14.

Road Rage

Játékmenet - 2.4
Grafika - 3.1
Történet - 1.6
Zene/audio - 2.5
Hangulat - 3

2.5

BUKÁS

Hozza a fejlesztőtől megszokott minőséget...

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu