Metal Gear Survive: lehúzó, aljas monetizáció!

Olyan dolgokért is pénzt kér a Konami új játéka, amit alapból elvárhatnánk jóformán minden más címtől…

Bár tudtuk már jó ideje, hogy mikrotranzakciókkal fog érkezni az első, Kojima eltávozása után készülő Metal Gear, a Reseterán felbukkant, hogy kicsit túltolta a biciklit a Konami. Röviden: EGYETLEN elmentési helyünk lehet ingyen. A másodikért már jó háromezer forintot kell fizetni! Azért ez már nevetséges, és itt egyszerűen nincs helye máshogy jellemezni a szituációt.

Ha esetleg megosztanánk a játékot valakivel, függetlenül attól, hogy Xbox Live-on, PlayStation Networkön, vagy Steamen történne az osztozkodás, a másik illetőnek is kötelező felköhögnie azt a 1000 SV érmét – 1150-et 10 dollárért lehet venni. Nem vicc: fizetni kell a barátunknak, hogy játszhasson a játékkal anélkül, hogy a mi karakterünket nyúzza.

Ez persze a Konamit nem érdekli – ők inkább felfedték, hogy mivel bővül márciusban a játékuk: egy új kooperatív küldetéstípus, a Rescue Mission érkezik nemsokára. Ebben a csapatunknak az ellenfél területére kell bejutnunk, majd onnan katonákat kiszabadítanunk. És kb. ennyit mondott róla a kiadó. (Na, ez nem valami sok…) Addig is naponta lesznek olyan küldetések, amik több jutalmat és speciális módosítókat dobnak a közösbe. Az egyik a HellFire, ami az ellenfeleket fellángolja, szó szerint. Lesz egy heti exkluzív küldetés is.

A Konami mintha direkt arra gyúrna, hogy ne kedveljük őket…

Forrás: ResetEra, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu