Call of Duty WW2 DLC 2: The War Machine – Megolajozták a háborús gépezetet

TESZT – Ismét eljött az ideje, hogy egy kicsit a Call of Duty WW2-vel játsszunk, lévén megérkezett a második világháborús FPS második DLC-je. A térképek az előző DLC, a Resistance designját idézni, de másfajta környezet és másfajta hangulat jellemzi a játék új térképeit (ezúttal nem adaptálták az előző Call of Duty szcenáriókat.)

 

Az új kiegészítő sokféle változatos multiplayer térképet kínál, amelyek ismert háborús helyszíneket is tartalmaznak – nemcsak a tényleges történelemből, hanem akár olyan nemrég mozikba került filmekből is, mint a Dunkirk. Gyorsan hozzá kell tennünk, azért nem mindegyik térkép telitalálat…

Dunkirk: Nolan beájulna?

A játékosok homokos pályákon, illetve a híres francia város tengeri sétálóutcáin is egymásra lövöldözhetnek. Ez a térkép egy nyitott és kifejezetten veszélyes tengerpartot tartalmaz, ahol a különféle – félig lerombolt – épületekbe bejutva szűk belső folyósokon, szobák ablakából, fedezékből kell lőnünk. A mesterlövészek számára ez ideális helyszín, de aki jobb szeret futkározni, az is megtalálhatja a számítását.

A térkép másik jellegzetessége, hogy lerombolt járművek mögött is fedezékbe bújhatunk, de persze ez az épületekből ránk leselkedő mesterlövészektől nem sok védelmet jelent. Ha elérünk az épületekig épségben, akkor shotgunnal már szépen kipucolhatjuk a figyelmetlen ellenséges mesterlövészeket.

Egyiptom: ó, Észak-Afrika!

A Call of Duty: WWII-ben először nyílik rá lehetőségünk, hogy a történelemből oly jól ismert észak-afrikai hadszíntéren jeleskedhessünk. Persze, nem egy Assassin’s Creed: Origins-szel van dolgunk, illetve pár évezreddel később is járunk, de mégis találunk láhatunk majd piramist, történelmi épületeket Giza szívében, ahol a kiegészítőben harcolhatunk.

Egyiptom egyértelműen ennek a kiegészítőnek a leghangulatosabb és legjobban kidolgozott térképe – annak ellenére, hogy első látásra laposnak és túl klasszikusnak tűnhet. A különféle feladatok, célpontok izgalmasak és élvezetesek, a belső területek zajló tűzharcok úgyszintén.

V2: Kim Dzsongun komálná

Hogy miért is? Nos, a V egy rakétagyártó és tesztelő üzem, amely a falusi Németország kellős közepén található – ha a koreai diktátor CoDozik, akkor biztosan ez a kedvenc pályája. A rakétakilövő torony a pálya közepén található, melynek az egész kidolgozása nagyszerűen alkalmas gyors, közeli és messzi összecsapásokra, késhegyre menő, élet-halál harcokra.

A szűkös terület kicsit azért a taktikai lehetőségeket is behatárolja, tehát azért nem ez a kedvenc pályánk a DLC térképei közül.

Operation Husky: üdvözölünk Szicíliában!

Az Operation Husky egy híres, valós történelmi esemény, amely Szicília inváziójának kódneve volt. A legtöbb feladat ezen a térképen arról szól, hogy információt nyerjünk a nápolyi, vagy palermói német pozíciókról. Ebben az új War Mode-ban a játékosoknak információkat kell gyűjteniük, elküldeni a központba, aztán a repteret kiüríteni az ellenséges gépeketől.

Az Operation Husky kétségtelenül a leglátványosabb térkép, amelyet a Call of Duty: WW2 DLC2-jében kaptunk. Bár földfelszínen harcolva eléggé hagyományos játékélményben van részünk, amikor azonban egy szemvillanás alatt egy légi harc kellős közepébe csöppenünk, az egyértelműen megér egy misét – olyan érzésünk támad, mintha a Christopher Nolan filmet néznénk.

The Shadowed Throne: zombik… zombik mindenütt…

A The Shadowed Throne egy zombi mód új térképe és a sztori szerint a háború végén járunk, a náci Németország szívében, amely bármilyen áldozatra hajlandó. Berlin lángokban és Doktor Straub szörnyhadserege a szövetséges csapatokat próbálja lemészárolni az elfoglalt városban. Marie, Drostan Olivia és Jefferson együtt kerülnek be ebbe az őrületbe és természetesen ismét szembe kell nézniük nekik is az élőhalottak seregével.

Az új zimbes-zombis DLC-rész tehát ott folytatja a sztorit, ahol az előző abbahagyta. Csatornákban, vagy az utcaszinten fogunk harcolni az élőhalottakkal, félig leégett, vagy égő berlini házak között. A hangulat rendben van, de félelmetesnek azért ezt a pályát nem mondanám. Élvezetes ez a zombis térkép is, de nem átütő erejű.

Egy kicsit túl konformista, de azért rendben van

Az új DLC egyrészről nyújt azért új játékelemeket, másrészről viszont kifejezetten „hagyományőrző”, ami a tartalmat illetti. Összességében egy újabb élvezetes DLC-ről beszélhetünk, de az igazi újdonságot a légiharcok varázsa jelenti.

-BadSector-

Pro:

+ Légiharcok!
+ Az Egyiptom és a V2 térképek a legjobbak
+ Tud újdonságot nyújtani

Kontra:

– Egy kicsit túlság a biztonsági játékra mentek
– Dunkirk térképe nem a legjobb
– Egy-két pálya/pályarész kicsit unalmas


Kiadó: Activision

Fejlesztő: Sledgehammer Games, Raven Software

Stílus: FPS, DLC

Megjelenés: 2018. április 10.

Call of Duty WW2 DLC 2: The War Machine

Játékmenet - 7.6
Grafika - 8.4
Multiplayer - 8.1
Zene/Audio - 8.4
Hangulat - 7.4

8

KIVÁLÓ

Az új DLC egyrészről nyújt azért új játékelemeket, másrészről viszont kifejezetten „hagyományőrző”, ami a tartalmat illetti. Összességében egy újabb élvezetes DLC-ről beszélhetünk, de az igazi újdonságot a légiharcok varázsa jelenti.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu