Shadow of the Tomb Raider: hatalmas költségvetése van!

Az Eidos Montreal eközben valami máson is dolgozik…

A GamesIndustry meginterjúvolta David Anfossit, az Eidos Montreal főnökét, aki ezt mondta: „A Shadow of the Tomb Raider, és a többi, eltérő AAA single-player játék fejlesztése, 75-100 millió dollárba kerül. És ez csak a [játék]gyártás – a marketing, hirdetés további 35 millió! Szóval természetesen nyomás alatt állunk – ez elkerülhetetlen.” Tehát akár 100 millió dollárba (~26,4 milliárd forintba!) kerül csak a játék fejlesztése!

Persze az Eidos Montreal nem hagyja annyiban: 500-nál is többen dolgoznak itt, bővítenek, renoválnak – és ez kell is, ugyanis Lara mellett az Avengers (Bosszúállók) játék fejlesztésébe is besegítenek, illetve egy harmadik, meg nem nevezett projekt is készül itt. (Tavaly talán írtunk arról is, hogy a Guardians of the Galaxy (Galaxis őrzői) licenszen alapulhat az.)

Anfossi viszont arról is beszélt, hogy egy eredeti játékon is dolgozna: „Már tíz éve ezen gondolkodom. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon nehéz egy új IP-t létrehozni. Nagyon is alázatosnak kell lennünk ezzel kapcsolatban. Számomra, mint minden projekt esetében, meg kell találni a megfelelő tehetsége(ke)t megfelelő tapasztalattal, hogy meg lehessen próbálni, de a csapatmunka is fontos. Ez egy nagy kihívás, de egyszer igazán szeretnék megpróbálni egy új univerzumot megalkotni.”

Lehet, hogy a titkos, harmadik játék (ami szerintünk már next-gen lesz…) esetében Anfossi álma valóra válhat.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu