Szexuális zaklatás-botrányba kavarodhat (megint) a Naughty Dog?

Az Uncharted 4 vezető multiplayer tervezőjét, Robert Coburnt vádolták meg.

Tavaly októberben már mintha lett volna ilyesmiről szó (és írtunk is erről), de ezúttal egy másik illető került a célkeresztbe, miután a Naughty Dog ősszel gyorsan reagált a vádakra. Most David Ballard szólalt fel Twitteren – ő jelenleg játéktervezőként dolgozik a Giant Squidnél (korábban ő is a Naughty Dognál dolgozott), akik az ABZÛ-t fejlesztették).

„Két és fél éve a Naughty Dognál egy felettesem szexuálisan zaklatott. Két éve és két hónapja elmondtam a Sony PlayStation HR-eseinek, hogy szexuálisan zaklattak, amire kirúgtak. Továbbra is úgy érzem, hogy nem vagyok méltó vagy tisztelt emiatt. Együttérzek. Úgy érzem, hogy magamra lettem hagyva. Tisztelem az erőtöket. Ha a Sony PlayStation azt mondaná, hogy igen, igazat mondok, nagyon megkönnyebbült és boldog lennék. Meg kell neveznem a zaklatót az igazság nevében…?”

Így tett néhány óra múlva: „A neve Robert Cogburn. A korábbi Naughty Dog társelnök, Christophe Balestra azzal vádolt meg engem, hogy ki akartam rúgatni Robertet, amikor elmondtam neki, hogy nem tudok többet Roberttel együtt dolgozni. Jelen voltak a HR-esek is, és Heather Zavadilnek beszéltem a zaklatásról.”

Cogburn január 28-án jelentette be, hogy eltávozik a Naughty Dogtól a Wonderstormhoz (ami egy Netflix animációs sorozaton dolgozik) – korábban az Uncharted 2: Among Thievesen, az Uncharted 3: Drake’s Deceptionön, a The Last of Uson és annak Left Behind DLC-jn is dolgozott, de az Uncharted 4 és az Uncharted: The Lost Legacy multiplayer vezető tervezője is ő volt.

Tőle és a Naughty Dogtól is hamarosan számíthatunk valamilyen reakcióra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu