Kibannolták azokat a Roblox játékosokat, akik csoportosan „megerőszakolták” egy hétéves avatar-ját

A hír a gameindustry.biz-től származik, az eset pedig mindösszesen néhány napja történt.

A fent említett dologra akkor derült fény, amikor a 7 éves kislány anyukája, Amber Petersen Facebook-on keresztül figyelmeztette a szülőket, hogy legyenek óvatosabbak, mely posztban leírta, hogy két férfi karakter megtámadta a lány gyermekének avatar-ját, mielőtt egy másik női játékos is beszállt volna hozzájuk.

Mindemellett képeket is mellékelt, például arról, hogy az egyik férfi játékos egy virtuálisan, a játékon belül megalkotott pénisszel riogatta a lányát. Természetesen a Roblox szóvivője reagált az esetre, a BBC-nek adott interjúban pedig azt mondta, hogy már kibannolták a felelősöket.

A Gameindustry.biz egyébként további információkat próbált kérni az említett esettel kapcsolatosan mind a fent megnevezett anyukától, mint a Roblox csapatától. Az anyuka azt mondta, hogy a játék biztonsági beállításait a maximumra állították, de úgy látszik, hiába, a Roblox csapatától pedig egy megerősítő válasz érkezett, hogy véglegesen kibannolták a zaklatókat, a hasonló cselekedetek ellen pedig zéró a tolerancia részükről.

Egyébként nem ez az első eset, hogy ilyen történt. Múlt hónapban például egy hat éves lányt invitáltak egy online szex szobába, szintén a Roblox-on belül.

Forrás: GameIndustry

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu