A Take-Two vezérigazgatója elítéli a battle royale műfajt!

Strauss Zelnick szerint a következő nagy játék „nem egy Fortnite-klón lesz”.

Zelnick a GameDailynek adott interjújában mondta el, hogy a kiadó egyáltalán nem foglalkozik a battle royale műfajjal: „Kizárt, hogy elhidd: a battle royale az egyetlen játékmechanika, ami a szórakozásra áhítozó emberek figyelmét felkeltette. Ha ennek a lemásolásával vagy elfoglalva, három éven belül jutsz a piacra – sok szerencsét. Nem gondolod, hogy addigra egy újabb sláger megjelenik? Én igen. Úgy vélem-e, hogy ez egy Fortnite-klón lesz? Nem.

Korábban használtunk már battle royale elemeket. Nem zárnám ki, de minden általad felhasznált mechanika a fő szórakoztatási élményre és a fogyasztókra koncentrálna. A mi nézetünk szerint nem a jövedelem vezetné a játékot, és ha ez egy másik játék leszármazottja, jóformán garantálod, hogy saját sikered nem lesz vele, mert senki sem keres egy Fortnite-klónt. Bárcsak a miénk lenne a Fortnite – nem az -, de ha ezt kívánom, az nem segítene nekem.

Ez nem jelenti azt, hogy ne használnál fel egy mechanikát más játékokból – mi egyáltalán nem idegenkedünk mások alkotását használni a játékaink jó élményének érdekében. Vannak olyan pillanatok, amikor egy játék kisebb részletének „leágazása” mellett döntesz, de szerintem sok hangsúly van olyan kérdéseken mint „hé, nézd meg a Fortnite-ot, nem kellene mindennek, amit csinálsz, példával rendelkeznie a Fortnite-ban?”, és a válasz az ilyesmire egyértelműen nem. Ha egy készülő játékunkat egy szomorú, felhigított Fortnite-tá alakítanánk, biztosíthatlak arról, hogy megbukna és kínos lenne.”

Zelnick tehát elég keményen elutasítja a műfajt, így a Take-Two lehet az egyetlen olyan nagyobb kiadó, ami nem foglalkozna a battle royale-lal. Esetleg a Ubisoft lehet a másik.

Amúgy a Red Dead Redemption 2 online részének monetizációjával Zelnick szerint nem foglalkoznak még, annyi a céljuk, hogy hosszú távon lekössenek minket…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu