Monster Hunter World: PC kontra PS4 Pro összehasonlítás [VIDEO]

Szemmel látható a különbség? Csekkold le az összehasonlító Youtube videón!

Tavasszal jelent meg konzolokra a Monster Hunter sorozat legújabb darabja és egyöntetű sikert aratott. A PC-s verzióra szerencsére már nem kell sokat várnunk, hiszen augusztus 9-én már vadászhatja minden boldog-boldogtalan a szörnyeket a PC-je képernyője előtt is.

Az alant látható videó azt mutatja meg, hogy milyen mértékű a grafikai különbség egy maximális beállításokat használó PC-s erőmű és egy PS4 Pro konzol között, illetve a különféle grafikai beállítások közti eltéréseket is megszemlélhetjük. A 10 perces videó nagyon sokféle beállításra kitér.

A PC-s verzió grafikus effektusain természetesen igyekeztek még kalapálni: többek között a texture filtering, drawing distance és az árnyék részletessége, megvalósítása is némileg magasabb szintű PC-n.

A PC-s verzió megjelenését viszont nemrég beárnyékolta, hogy az Internet népe igencsak felháborodott, amikor kiderült, hogy ez a játék is a gyűlölt Denuvo másolásvédelmet használja majd. Hogy ez mennyire befolyásolja majd negatívan a frame rate-et, arról még nem szól a fáma. Ettől függetlenül, csak Kínában egymillió PC-s verziót rendeltek elő, szóval „bukásra” közel sem lehet számítani majd az augusztus 9-én megjelenő játéknál.

A konzolverziók eladásaival kapcsolatban szintén friss hír, hogy a Capcom közleménye szerint a fél éve PlayStation 4-re és Xbox One-ra kijött (és augusztus 9-én pedig PC-re készülő) Monster Hunter: World június 30-ával bezárólag már 8,3 millió eladásnál jár. Ebbe a digitális és lemezes értékesítések is bele lettek számítva, és a legutóbbi, májusban közölt adatok után ez 400 ezres ugrásnak nevezhető, hiszen két hónapja 7,9 milliónál tartott a szörnyvadászat.

Ezzel pedig még inkább a Capcom legkelendőbb játéka lett, hiszen a májusi listán a második helyen 7,3 millió eladással a Resident Evil 5 állt, és az ugye nem nagyon nevezhető új címnek (és a kurrens-gen újrakiadás is már jó két éve, hogy megjelent). Mivel két hét sincs a PC-s port kiadásáig, esélyes, hogy őszre már kilenc millió környékére repülhet az eddigi legsikeresebb Monster Hunter játék.

Nem rossz adat. Lehet, hogy az év végére már a tíz milliót is át fogja ütni.

Hogy a PC-s verzió is ekkora siker lesz-e, azt augusztus 9-ide után megtudhatjuk.

FORRÁS: 3djuegos, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu