Ezért változtatta meg a Bethesda a tesztpéldányokhoz való hozzáállását

2016-ban nagy botrányt kavart a sajtó és lényegében a játékosok körében is a Bethesda megkérdőjelezhető döntése a tesztpéldányokat illetően.

A Doom megjelenésével egy időben jelentette be a Bethesda, hogy ezentúl nem fog tesztpéldányokat kiküldeni a sajtónak megjelenés előtt, hanem csak a megjelenés napján, így a sajtónak is csak akkor lesz lehetősége hozzáférni egy játékhoz, amikor bármely melyik játékosnak is.

Ez már csak azért furcsa, mert annak idején a Bethesda nagyon erős felhozatallal rendelkezett – ez egyébként az elmúlt évre is igaz volt, 2017-ben nekik volt a legmagasabb átlagpontszáma kiadóként a Metacritic videojátékos részlegén – így jobbára érthetetlen, miért döntöttek a fönt említett lépés mellett. Ez inkább azon stúdiók bevett szokása szokott lenni, akik nem bíznak egy-egy adott játékukban és minél több pénzt akarnak behajtani a fogyasztóktól, mielőtt kiderül, hogy nem is olyan jó a termékük.

Mindenesetre az elmúlt évben ha csendesen is, de néhány Bethesda cím hamarabb jutott el a sajtóhoz. A VG247 épp emiatt arról kérdezte a napokban Pete Hinest, hogy akkor most megváltozott-e hivatalosan a kiadó álláspontja.

„A The Evil Within 2-őt jóval előre megkapta a sajtó és ugyanezt tettük a Wolfenstein II-vel is. Aztán persze ott vannak azok a játékok, amiket a megjelenés napján küldtük ki. Szerintem a jövőben továbbra is mérlegelni fogjuk hogy melyik helyzetben minek van a legtöbb értelme.”

„Ahogy azt már korábban mondtam, a Bethesda olyan játékokat hozott ki, melyek rendkívül jól teljesítettek a kritikusoknál, azonban ezekre rávetült a sokak szerint felhasználóellenesnek titulált review policy árnyéka.”

Vélhetően egyébként ez meglátszott az eladásokon is és ez is lehetett az egyik oka, hogy a Bethesda változtatott a hozzáállásán. Pete Hines szerint nagyobb átláthatóságot várnak el a vállalatoktól az emberek, ők pedig szeretnének ennek megfelelni, illetve egyszerűen szólva már megunták, hogy minden kritika első bekezdése a review policyről szól az adott játék helyett.

Források: VG247, 3DJuegos

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu