Miért nem csinál battle royale játékokat az id Software?

Az FPS műfaj egyik alapkövének tekinthető id Software elmondta, hogy mit gondol a manapság trendi battle royale-ról.

Tim Willits, az id Software vezetője, a GameSpotnak mondta el a PAX Australia során gondolatait: „Az embereknek rá kell jönniük, hogy ez már meg lett csinálva [például a King of the Hill, vagy egyéb játékmódok során]. Mondhatod, hogy minden remek videojáték ötlet megtalálható egy tíz éves kissrác játékos dobozában. Ez a battle royale játékokkal is így van. Nem valami új ez, csak egy új megközelítés valami olyasmival, amit az emberek már szeretnek. Ez olyan mint a kidobós – csak egy maradhat. Ez a battle royale. A jövőbeli legjobb játékok továbbra is új megközelítésűek lesznek olyan ötletek felé, amiket már imádnak az emberek.” Tény: Brendan Greene, a PlayerUnknown’s Battlegrounds kiötlője korábban az ArmA II-höz csinált egy battle royale módot…

És ők csinálnának-e battle royale játék(mód)ot? „Az fontos, hogy meghallgasd, mit és milyen játékmódot szeretnének. Például a Capture The Flag a Quake Championsben, ez lesz a következő játékmód, ami megjelenik – eredetileg nem terveztük a játékba, de a rajongók ezt igényelték. Viszont az idő, ami a játékok fejlesztésére és a sikeressé tételükre szánsz, több lehet, ameddig az emberek egy játék iránt érdeklődhetnek, így fejlesztőként igazán óvatosnak kell lenned, hogy ne trendeket üldözz, mert mire kijön a játékod, az emberek azt gondolhatják, hogy ez három éve volt szórakoztató. Ha csak más játékokból lemásolod a játékmódokat, elkésel! Ez a mi megközelítésünk,” válaszolta Willits.

Ezzel a gondolatmenettel amúgy Willits nincs egyedül – korábban Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója (aki most feltehetőleg Dagobert bácsi módjára dúskál a Red Dead Redemption 2-es bevétel pénzében) is azt mondta korábban, hogy ő nem érdeklődik a battle royale iránt. Maga a Microsoft sincs oda az ötletért (igaz, ők beálltak a PlayerUnknown’s Battlegrounds mögé…).

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu