Rogue Trooper – Schwarzenegger és Törpilla szerelemgyereke [RETRO – 2006]

RETRO – A mutánsok mostanában divatosak: az X-Men 3 után ezúttal egy genetikai kísérlet szülte renegát katonával irthatjuk a népet. A leginkább egy nagyranőtt hupikék törpikére hasonlító főhős egy angol képregénysorozat karaktere, lássuk, mit művelt a licenccel a Rebellion…

 

A Nu-Föld nevű bolygón járunk, a setét jövőben, ahol két erős és agresszív nép vív kegyetlen harcot egymás ellen. A hagyományos fegyvereken túl biológiaiakat is bevetettek, ennek köszönhetően az egész bolygó sivatagos, mérgező rémálommá vált. Idáig a játék miliője tökéletes alapot képezhetne egy RTS-hez (talán majd a Rogue Troopers: The Final Countdown, vagy valami hasonló csodában), ám a Rogue Trooper echte háborús TPS

Hősünk bőre kékeszöld színárnyalatban pompázik, és testalkatra Schwarzeneggerrel vetekszik.

Green is beautiful?

Hősünk bőre kékeszöld színárnyalatban pompázik, és testalkatra Schwarzeneggerrel vetekszik. Míg az egyszerű katonáknak légzőmaszkokat és speciális védőruhákat kell viselniük, hogy életben maradjanak az „idillikus” állapotú bolygón, Rogue és hozzá hasonló mutánstársai nagyszerűen megvannak nélküle. Rogue a „Southers”-eknek dolgozik, és a „Norts”-ok (sic!) ellen harcol, de igazából zsoldos katona, aki csak a társai sorsával törődik. Ezért hősünket kissé sokként éri, amikor mutáns társait egymás után lelövik.

Hősünk bőre kékeszöld színárnyalatban pompázik, és testalkatra Schwarzeneggerrel vetekszik.

A haláluk előtti pillanatban a személyiségüket és képességeiket egy biochipbe kódolják, ezeket pedig Rogue összeszedi és a saját felszerelésébe implantálja. Mivel hősünk elhunyt társai mind valamilyen speciális téren voltak szakik, ezért Rogue a chipeknek köszönhetően a szó szoros és tágabb értelmében is igazi „univerzális katonává” válik. Gunner például fegyverszakértő, ezért a chipjét Rogue a mordályába rakja, így sokkal jobban tud tüzelni és célozni.

Bagman chipjét Rogue még érdekesebben használja fel: az elesett katonák és gépek részeit összeszedve lőszert, egészségügyi csomagokat és upgrade-eket gyárthatunk a fegyverünkhöz. Helm pedig igazi technológiai zseni: számítógépes rendszerekbe tud betörni, elektronikus védelemmel ellátott ajtókat tud kinyitni és ennek köszönhetően időnként kivetíthetjük Rogue holografikus képét a harcmezőre, hogy az ellenség ezt lője.

Hősünk bőre kékeszöld színárnyalatban pompázik, és testalkatra Schwarzeneggerrel vetekszik.

Csúnyácska és biceg

Ez mind szép és jó, de persze igazából csak arról szól a dolog, hogy Rogue igazi szuperkatona legyen. A küldetések aránylag érdekesek lennének, de a környezet elég sivár és a pályaszerkesztés a készítők totális érdektelenségéről árulkodik. A külső terep helyszínei mind szürkék és alacsony textúrájúak, a katonai bázisok pedig pont úgy néznek ki, mint amilyeneket valamilyen ócsó’ Riddick, vagy Terminátor-klónban láthatunk.

A Rogue Trooper igazi rákfenéje azonban a béna irányítás, amellyel többet fogunk harcolni, mint magával az ellenséggel. Rogue mozgatása és a célzás még nem is annyira gáz, de amikor például egy fal vagy bármilyen más természetes akadály mögé akarunk bújni, akkor néha addig szerencsétlenkedünk, amíg az ellen szitává nem lő. Persze a kameranézet is szinte kötelességszerűen gagyi – úgy látszik, ez már örök rákfenéje lesz a B kategóriás TPS-eknek…

Hősünk bőre kékeszöld színárnyalatban pompázik, és testalkatra Schwarzeneggerrel vetekszik.

Fire and forget

A Rogue Trooperben vannak jópofa ötletek, de a szokásos TPS hibák, a hosszú távon uncsivá váló sztori (hacsak nem rajongsz a képregényekért) és a középszerű grafika miatt csak egy nagyásítás lesz az egész játékból. Arra talán jó lehet, hogy egy délutánt ellövöldözgess vele, de amúgy inkább a „felejtős” kategóriába tartozik…

-BadSector-(2006)

Pro:

+ Intenzív akció
+ Aránylag jó sztori
+ Korrekt hangulat

Kontra:

– Gyenge irányítás
– Elavult grafika
– B13 kategória


Kiadó: Eidos Interactive

Fejlesztő: Rebellion Developments

Stílus: TPS

Megjelenés: 2006

Rogue Trooper

Játékélmény - 6.3
Grafika - 5.8
Történet - 6.1
Zene/Audio - 5.6
Hangulat - 5.8

5.9

KORREKT

A Rogue Trooper egy aránylag élvezetes akció TPS lenne, de a gyenge irányítás és elavult grafika miatt sajnos aránylag  érdektelen marad.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu