Befellegzett a H1Z1 Pro Leaguenek: újabb szög a játék koporsójába?

Alacsony nézettség, ki nem fizetett csapatok – az orosz oligarchák által korábban sújtott fejlesztők valószínűleg lassan nehéz helyzetbe kerülnek…

Az ESPN beszámolt arról, hogy a H1Z1 Pro League befejeződik, mivel egyre kevesebben nézték a battle royale eseményeket, holott több neves csapat (Cloud9, Team SoloMid, Echo Fox) is képviseltette magát annak ellenére, hogy nem mindig fizették ki őket… így a második szezonig el sem fog jutni a Daybreak Games által fejlesztett H1Z1 bajnoksága!

Jace Hall, a Twin Galaxies társelnöke szerint ők most azon dolgoznak, hogy a csapatokat és játékosokat megfelelően kifizessék: a tizenöt részt vevő csapatnak összesen három millió dollárt kell kifizetni, amiből így átlagban kb. negyed millió megy egyenként a játékosok fizetéseire. Egyes csapatok (Cloud9, Team SoloMid, Counter Logic) saját zsebből fizették ki a tagokat, ami így nettó veszteség volt a számukra, és ezek után nagy eséllyel kimondható: a H1Z1 professzionális szinten elhasalt, mégpedig elég keményen.

Ez az egész még a tavaszi eseményekre is visszavezethető talán, amikor a H1Z1-fejlesztő Daybreakhez köthető orosz oligarchák számlái kerültek az Egyesült Államokban befagyasztásra. A battle royale-trónt a H1Z1 a PlayStation 4-port óta sem tudta visszavenni – továbbra is a Fortnite és a PlayerUnknown’s Battlegrounds ül azon…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu