Már nem fejleszti az Unreal Tournamentet az Epic Games!

Az Epic Games (akik nemrég bejelentették a saját online boltjukat, ahol a bevételek nagyobb, 88 százalékát adnák a fejlesztőknek!) inkább a Fortnite-ra koncentrál.

Az új Unreal Tournamentet, ami az Unreal Engine 4-et használja, 2014-ben jelentette be free-to-play modellel az Epic. A játék azóta sem készült el, és nagy eséllyel erre egyhamar nem is fog sor kerülni. A Varietynek Tim Sweeney, az Epic Games alapítója elárulta, hogy miért áll fenn ez a helyzet: „Az Unreal Tournament a[z Epic] store-ban elérhető marad, de nincsen aktívan fejlesztve. Nemrég a GOG-gal működtünk együtt, hogy klasszikus Epic Games játékokat elérhetővé tegyünk ott, és azt tervezzük, hogy az eredeti formájukban további címeket is elhozzunk oda.”

A Fortnite sikere miatt áll ez fenn: az Epic pénzügyileg kedvezőbbnek tekinti, hogy a battle royale játékra koncentráljon ahelyett, hogy az egyik korábbi sikerszériájuk új részét összerakja. Pedig ha belegondolunk, mindössze egy-két hónapnyi Fortnite-profit az Unreal Tournament teljes élettartamára elég lenne…

Szóval aki azt várná, hogy az új UT befejezésre kerüljön, csalódnia kell…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu