Free-to-play lett a Counter-Strike: Global Offensive, a közönség pedig lehúzza a játékot!

Egy nap alatt 14 ezer negatív értékelés a Steamen a Valve egyik gyakran játszott játékán.

A hirtelen lehúzás miatt nem csak az áll, hogy battle royale módot kapott a játék, hanem inkább az az indoklás, hogy free-to-play lett a Counter-Strike: Global Offensive (innentől CS:GO-ra rövidítjük – így közismertebb a játék, túlzás nélkül), amivel negatív rekordot döntött – egy nap alatt ennyi negatív értékelést (14327) nem kapott egyetlen játék sem Gabe Newell platformján!

A kritikus játékosok szerint az, hogy hirtelen ingyenesen játszható lett a CS:GO, nem fair, hiszen olyanok is vannak köztük, akik többezer órát is beleöltek már – többet vártak mint egy hűség-kitűző; egy exkluzív skinnek vagy fegyvernek jobban örülnének (de a pénzvisszatérítés is felmerült). Attól is félnek, hogy így több hacker és csaló bukkan majd fel. A Prime matchmaking is problémás: eddig csak azoknak volt ez elérhető, akik a fiókjukhoz egy valós telefonszámot adtak, de most már minden vásárlónak (tehát a free-to-play-é való válás előtt a CS:GO-t megszerzőknek) is ez a rendszer van már.

A pozitívum az ügyben az, hogy a 7 ezer pozitív értékelés mellett az egyszerre játszók száma 2017 januárja óta nem látott, sőt, az akkori adatokhoz képest több lett – majdnem 750 ezer.

Korábban a Team Fortress 2 esetében is mintha ugyanilyen szituáció lett volna…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu