Börtönbüntetés a grindoltatásért!

A boostingot Dél-Korea börtönbüntetéssel „jutalmazza”!

Először is meg kell határozni a boosting fogalmát – általában pénzért az alacsony szintű (vagy nem valami jó képességű) játékos megteheti, hogy például az Overwatchban vagy a League of Legendsben egy kis idő után egy felbuffolt csapatot/karaktert kapjon vissza (itt akár a gépi tanulás is közreműködhet – nem mindig ember grindol!) igaz, ez a nagyobb szintű/jobb képességű játékosok ellen kimutatkozódik, és az egyensúlyt szépen fel is borítja. Erre odaát jóformán piac is van, de ezt Dél-Korea le fogja állítani.

Elfogadtak ugyanis egy módosítót a játékipari törvényeik egyikében (a 2017-ben elfogadott játékipart támogató törvény), írja a koreai Inven, így a boosterek, a grindolásért felelős személyek/cégek 2019-től akár 5 millió forintnyi pénzbírságot, továbbá két év felfüggesztett börtönbüntetést is kaphatnak, ugyanis ez a cselekedet immáron bűntettként nevezhető! Ez tehát azt jelenti, hogy aki nem akar önerőből megtanulni egy játékot, nem biztos, hogy legálisan megteheti azt Dél-Koreában (ami ugye eSportban nem kicsi ország!).

Szóval a grindolást mással elvégeztetni nem kifizetődő…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu