Akár két évet is kell még várnunk az új PlayStationre és Xboxra!

Az IDC elemzője, Lewis Ward szerint 2021-ben fog az Xbox Scarlett kódnevű, illetve a nemhivatalosan PlayStation 5-ként ismert next-gen konzol megjelenni, de ezen még változtathat a Microsoft és a Sony is.

„Nem vagyok biztos [abban, hogy mikor jelenik meg a két konzol]. A modellem jelenleg azt jelzi előre, hogy mind a két konzol 2021-ben fog megjelenni – egy évvel később a többi elemző gondolataihoz képest. Ami a 2019-es év során az eladásokkal történik, az fogja nagy eséllyel eldönteni, hogy kinek van igaza, mivel ez leszűkítheti a next-gen konzolok megjelenési időszakát,” mondja Ward.

Ward szerint kizárt, hogy a „PlayStation 5” 2019-ben jelenjen meg: „Miért hagyná ki a Sony a 2019-es E3-at, hogy aztán röviddel utána egy új konzolt adjon ki kevés hype-pal? Ez nem fog bekövetkezni.” Itt azért közrejátszhat a Sony saját rendezvénye is, amit valószínűleg a japánok az E3 helyett terveznek.

A Sony és a Microsoft is nagyban készül a következő generációra – utóbbi cég már az E3-on is beszélt arról, hogy ezen dolgozik.

Forrás: GamingBolt

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu