Visszatért a Valvehoz a Half-Life és a Portal írója!

Erik Wolpaw egy kis kitérő után visszatért Gabe Newell csapatához (akik beismerten is visszatérnek a játékfejlesztéshez).

Wolpaw 2017-ben lépett át a Double Fine csapatába, hogy ott a Psychonauts 2-n dolgozzon, de ennek úgy tűnik, hogy vége. A Redditen vették észre, hogy a Valve legújabb, kártyás játékában, az Artifact stáblistájában ott van a neve. A Trenchman névre hallgató Reddit-felhasználó ekkor írt egy emailt a Valve-főnök Gabe Newellnek, aki rövidszavúan is, de beismerte: „Ő visszatért.”

Nem tudni még, hogy Wolpaw miért is hagyta ott a Valve-ot (talán pont a játékfejlesztés hiánya miatt?), akik azóta bővítettek, hiszen a Firewatchot összerakó, majd utána a Valley of the Godson dolgozni kezdő Campo Santót felvásárolták. A Polygonnak a Half-Life epizódok és a két Portal társírójaként Wolpaw ezt nyilatkozta: „A Valve-val vállalkozói szerződésben voltam a távozásom óta, majd félénken is, de azonnal visszarohantam hozzájuk megkérdezve azt, hogy visszakaphatom-e a régi állásom. Ők nemet mondtak, mire azt mondtam, hogy oké, úgy is túlzottan elfoglalt vagyok, amire azt válaszolták, hogy szerződéssel (külsősként) dolgozhatok nekik hála Istennek, amit elfogadtam. Pinkertonnak, Jarosnak és Vanamannak mindig segítettem, amikor erre szükségük volt. Nem vagyok teljes idős alkalmazott. A fő állásom továbbra is a dzsúzszállítás az unokahúgom vegan gyümölcsléboltjának, továbbá napi három órát a Slay the Spire nemfizetett gyakornokja vagyok.” (Jay Pinkerton Wolpaw írókollégája, Steve Jaros a Volition kreatív rendezője volt a Valve-hoz való átlépése előtt, Sean Vanaman pedig a Telltale nagy sikere, a The Walking Dead társfőnöke volt a Campo Santo megalakítása előtt.)

Gabe Newell komolyan gondolja, de a hármas számot inkább ne feszegessük…

Forrás: WCCFTech, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu