Tudta? Azért került magyar frakció és a Parlament a Civilization VI-ba, „mer’OrbánViktor”!

Legalább is a lakájmédia képviselői erről beszéltek élő műsorban, csak azt fájlalták mélységesen, hogy Mátyás király helyett nem Orbán Viktort irányítjuk.

Nem, kedves olvasó, nem trollkodunk, nincs április elseje, és nem is a HírCsárda gamer különkiadását olvassa. A szeged.hu nevű hírportál szúrta ki, hogy az Echo TV Sajtóklub 2.0 nevű adásában a magyar vérjobber sajtó négy hatalmas újságíró géniusza, név szerint Szarvas Szilveszter és Dezse Balázs (sapkában) a Pesti Srácoktól, illetve Oláh Gellért és Falusi Vajk a 888-tól a Civilization VI február 14-én megjelenő kiegészítőjéről, a „Gathering Stormról” beszélt. Ez idáig még rendben is lenne, más körülmények között még örülhetnénk is neki, ha a sajtó nem éppen a játékokat és a játékvilágot támadólag szólal meg a témában.

Csakhogy ugye erősen vérjobber adásról beszélünk, melyben a lakájmédiának szinte kötelességszerűen kell a kormányt és a miniszterelnököt fényezniük ezerrel, így nem kerülhette el sorsát szerencsétlen Civilization VI sem, melyet továbbra is a Sid Meier által alapított Firaxis nevű amerikai cég fejleszt és a 2K nevű – szintén amerikai – cég ad ki, és úgy egyébként a magyar kormányhoz, mint olyanhoz, az ég egyadta világon semmi közük, vagy kapcsolatuk sincs.

Ez a tény azonban csöppet sem zavarta hőseinket, a magyar újságírás igazi doyenjeit, akik a következő okosságokat szűrték le a Civilization VI magyar frakciójával kapcsolatban. Még egyszer figyelmeztetni szeretném a kedves olvasókat, hogy ez nem HírCsárda, vagy Bödöcs legújabb paródiája, a négy újságíró halálosan komolyan gondolta a következőket. Akkor most tessék kapaszkodni…

  • Orbán Viktornak köszönhetjük személyesen, hogy a magyar Civ bekerült a Gathering Storm kiegészítőbe.
  • Mennyire kár már, hogy Mátyás király helyett nem Orbán Viktort irányíthatjuk a játékban, a Civek vezetőjeként (ezt Dezse Balázs fájlalta mélységesen.)
  • Beszóltak még egy ízeset Márki-Zay Péternek, Hódmezővásárhely polgármesterének, kapcsolatba hozva valami fürdős „élcelődéssel” (egyben arról is tanúbizonyságot adva, hogy halvány lila segédfogalmuk sincs arról, hogyan működik a játék).
  • Bár nem szerepel a játékban, de a biztonság kedvéért Nagy Imre szobra sem kerülhette el a magáét, hogy egy jó nagyot belerúgjanak.
  • Kanadaiak is szerepelnek a játékban és mivel Kanadát most hivatalból utálni kell, így mekkora királyság, hogy majd őket is le lehet igázni (ezt csak kb. „beleértették”), és ha már Kanada, akkor a hódok is lesznek (azok a hülye hódok, nem???), „vegánság” is lesz (mert vegánok természetesen csak Kanadában élnek), illetve biztosan Justin Trudeau (Dezse Balázs:„trúúúdóóó”) szerepel majd a játékban, mert Kanada történelméből is nyilván csakis a jelenlegi miniszterelnököt emelik majd ki a játék készítői a kanadai Civ-ek vezetőjeként.

Miután kinevettünk magunkat, tisztázzuk azért, összefoglalva, mire lehet számítani a Civiliation VI február 14-étől kapható kiegészítőjében: ahogy már korábban írtuk, Magyarország lesz benne az irányítható frakció, különleges épület a termálfürdő lesz, a „csoda” pedig a Parlament, továbbá a Fekete sereget és a huszárokat is irányíthatjuk különleges egységként, a magyar „Civ” vezetője pedig a leghíresebb magyar király, Mátyás király lesz és nem Orbán Viktor, aki a fideszhívők legnagyobb bánatára még csak említés szintjén sem kerül majd bele a kiegészítőbe.

FORRÁS. Szeged.hu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu