Egyre inkább a PC a fejlesztők kedvenc platformja!

PC-re szeretnek leginkább fejleszteni, állítja a Game Developers Conference felmérése, amiben közel négyezer fejlesztő vett részt.

A 2019-es játékipar állapota című felmérés azt mutatja ki, hogy a válaszadók 56%-a legutóbbi játékát PC-re adta ki (és most először volt 50% feletti ez az arány!). 38%-uk okostelefonokra, tabletekre adta ki utolsó játékát. A fejlesztők közel kétharmada (62%) most is épp PC-re fejleszt valamit, és a konzolok között a PlayStation 4 érte el a legmagasabb arányt a maga 32%-ával, igaz, itt is az okostelefonok/tabletek magasabb számot mutattak fel (35%). Melyik platform érdekli legjobban a fejlesztőket? A PC ezt is behúzta (60%), és meglepő, de a Nintendo Switch lett a második 45%-kal.

Arról is megkérdezték a fejlesztőket, hogy mit gondolnak arról, hogy a Steam a bevételek harminc százalékát elviszi. Mindössze a válaszadók hat százaléka gondolja úgy, hogy ez jogos döntés Gabe Newellék részéről. 17% szerint „talán” ez korrekt lépés, 17% nem tudott válaszolni, 27% nem nagyon ért ezzel egyet, és 32% gondolta úgy, hogy ez nem jó a fejlesztőknek. Ennek ellenére a Steam maradt a legnépszerűbb digitális értékesítési felület (47%), amit a fejlesztők közvetlen értékesítése (26%) követett, és a maradék három válaszlehetőség (itch.io, Humble Store, GOG) 20% alatt végzett. (Hm, kimaradt az Epic Store?)

Több is van a felmérésben, de a PCGamer ennyit tett közzé, amúgy a teljes felmérési eredményeket itt kaphatjuk meg, ha regisztrálunk… úgyhogy a végére maradt a legfájdalmasabb: a fejlesztők több mint fele heti 40-nél több órát dolgozik játékokon. Jajj…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu