Crackdown 3, tizenkét Xbox One erejével! [VIDEO]

A felhő alapú teljesítmény beépítése nem volt egyszerű falat a Crackdown 3 Wrecking Zone PvP módjába.

„A Havokot futtatjuk Azure-on [szervereken] – ezt csináljuk a Wrecking Zone-ban. Felpörgetünk tizenkét Xbox One-nak megfelelő felhő alapú számítási erőt, hogy a teljeskörű rombolást kivitelezhessük. Ez azt jelenti, hogy mindegy, milyen Xbox One-od van (megjelenés napján vásárolt, esetleg egy új Xbox One X), a pusztítás élménye azonos lesz mindegyik platformon. Az Xbox One X 4K felbontáson fogja renderelni ezt, míg egy Xbox One 1080p-n, de a rombolás platformtól független. Ez jó. Ez azt jelenti, hogy régebbi hardverrel nem fogok butított Wrecking Zone élményt kapni,” mondta a VentureBeatnek adott interjújában Joe Staten, a Microsoft Studios kreatív rendezője. Tehát a multis módban felhő alapú számításokkal fogunk pusztítani!

Staten hozzátette, hogy az 5v5 korlát (azaz maximum tíz fő meccsenként) dizájnbeli döntés volt – a Wrecking Zone ilyenfajta technikai korláttal szerinte nem rendelkezik, csak az Azure-szerverek költségesek, és a Microsoftnak olyan megoldást kellett találnia, hogy ne bukjon pénzt rajta.

Elárulta még azt is, hogy miért tartott ilyen sokáig a Crackdown 3 multiplayerét megvalósítani: „[A felhő alapú rombolás] tovább tartott, mint amit mi gondoltunk volna; főleg technikai szemszögből, de miután a problémára koncentráltunk, kitaláltuk, mi volt igazán szórakoztató. Egyszerű leckéket tanultunk meg – például a játékosok számát, a mérkőzések hosszát, vagy a játék szabályait. Ezek mind óvatos tesztelést igényelnek. A multiplayeres, vagy az aréna-típusú PvP játékmenet is a fedezék kiszámíthatóságáról szól. […] Amint elkezded az arénában az összes geometriát elpusztítani, a játékosok többet nem támaszkodhatnak erre az alapvető játékmenetbeli szabályra. Több verziót kellett csinálnunk, hibákat kellett ejtenünk, újra kellett építenünk, és másféle irányban kellett gondolkodnunk a játékmenetről,” tette hozzá Staten.

A február 15-én Xbox One-ra és Windows 10-re megjelenő, és még a 2014-es E3 során bejelentett Crackdown 3-ból két videó van. Az első a multiplayeres Wrecking Zone-t mutatja be, a második pedig az egyjátékos módból ad ízelítőt.

Forrás: WCCFTech, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu