Kedvező árazású lesz a PlayStation 5?

A next-gen PlayStation esetében lesznek bizonyos korlátozások a játékokban.

Először beszéljünk magáról a konzolról. Miután tegnap robbant a bomba a next-gen konzol első hivatalos információiról, Peter Rubin, aki a Wireden megírta a részleteket, a Twitteren még felfedett valamit. Megkérdezte Mark Cerny-től, hogy mennyi lesz a PlayStation 5 ára (mely konzolnak ugye még nem is ez a neve…), amire ő ezt válaszolta: „Úgy hiszem, hogy ki tudjuk adni egy olyan ajánlott áron, ami a fejlett képességei fényében is kedvező lesz a játékosoknak.” Erre Rubin visszakérdezett, hogy egy kicsit drágább lehet, de még mindig megérné-e? Cerny válasza? „Ennyi, amit mondhatok.” Ez igen. Kérdéses, hogy mennyibe fog kerülni a konzol – a PlayStation 4 esetében nagyon jól jött a 400 eurós rajt, ugyanis az Xbox One – akkor még a Kinecttel kötelezően egybe csomagolva – 500 euróba fájt 2013 végén… a mi tippünk emiatt pont 500 euró. A ResetEra is így véli a PlayStation 5 ára esetében.

A Wall Street Journal pedig eközben arról írt, hogy a Sony elkezdte korlátozni a szexuális tartalmakat a PlayStation 4-re tartó játékokon a #MeToo (szexuális zaklatással kapcsolatos) Twitter-kampány miatt. „A Sony attól tart, hogy a cég egy jogi és szociális cselekménysorozat célpontja lehet. Nincsenek írt szabályaink, vagy bármi ilyesmi, ugyanis viszonylag váratlanul lett bejelentve a #MeToo mozgalom miatt,” mondta a WSJ-nek a Sony szóvivője. „Platformtulajdonosként a Sony-nak felelőssége van a felhasználói irányába. [Ez azért lett bevezetve], hogy az alkotók jól kiegyensúlyozott tartalmakat kínálhassanak a platformon, és a játékok nem akadályozzák meg [a fiatalok] fejlődését és növekedését,” tette hozzá egy másik szóvivőasszony.

A Wall Street Journal azt is mondja, hogy sok fejlesztő csalódott ebben az irányváltásban, és mivel Japánban elfogadott, hogy szexuálisabb irányt vehetnek fel a játékok (a kultúra nem ítéli arrafelé el ezt!), az ottani fejlesztők félnek amiatt, hogy a kreativitásuk korlátokba ütközhet, és kiemelték az írott szabályok hiányát is. „Nem tudod, hogy mit fognak mondani, amíg el nem készülsz a munkásságoddal, és elküldöd kiértékelésre. És ha ők nem boldogok még úgy sem, hogy néhány nappal korábban még engedélyezték a szexualitást ugyanazon a szinten, akkor vissza kell mennünk mondani a stábunknak, hogy hajtsák végre a módosításokat. Ez pedig költséges,” mondja egy kisebb japán stúdió vezérigazgatója. „Lényegében azt mondják, hogy keressük meg a niche-nket, a kis, kiaknázatlan piacunkat másutt,” tette hozzá egy másik japán stúdió vezetője.

Szóval a Nintendo után most a Sony kezd cenzúrázni keményebben…?

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu