Will Smith esportba fektet be és nem is kevés pénzzel!

Will Smith a Gen.G-be igencsak sok pénzzel szállt be – erről maga a csapat írt egy posztot.

46 millió dollárt kap a Gen.G. Ez tizenhárom milliárd forint, és a befektetők között nem csak Will Smith-t találhatjuk, hanem Keisuke Hondát is (japán focista, pontosabban az ő Dreamers Fundja). További személyek? Dennis Wong, Michael Zeisser, David Roger, és a cégek között a New Enterprise Associates (NEA), Conductive Ventures, Battery Ventures, Canaan Partners, SVB Capital, továbbá a Stanford egyetem.

A Gen.G kreatív és kereskedelmi erőfeszítéseibe beszáll Smith és Honda is, így segítenek Chris Boshnak, a Gen.G játékmenedzsment-tanácsadójának, aki az NBA-ben szerzett már magának hírnevet.

Ez azért is fontos, mert Japánban nincs nagyon még lába az eSportnak az ajtóban! A Gen.G pedig már világbajnoki címet szerzett a Heroes of the Stormban és a PlayerUnknown’s BattleGrounds-ban (melyből nemrég éppen Nepálnak lett elege), továbbá ők indítottak el egy női Fortnite-csapatot is Tina Perezzel és Madison Mann-nel az élen. Van már egy edzőközpontjuk is a dél-koreai Szöulban is.

„Izgatott vagyok, hogy a Dreamers Fund, az alapítvány, amit Will Smith-szel közösen indítottam el, befektet a Gen.G-be. Az eSport még nem nagy Japánban, de hatalmas növekedést látunk világszerte, és ez igencsak pozitív. Azért döntöttünk úgy, hogy befektetünk a Gen.G-be, mert kiváló csapatuk van, és nagy elképzeléseik, hogy vezető szerepet kapjanak. Igazán várjuk már, hogy együttműködhessünk a Gen.G-vel, hogy világszerte erősítsük az eSport-ipart,” mondta Honda.

Remek elképzelés, és talán Japánnak is lesz akkora sikere mint Dél-Koreának. (Ne feledjük, arrafelé a Starcraft már tíz éve is eléggé durván ment…)

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu