A Microsoft továbbra sem tartja prioritásnak a virtuális valóságot

TECH HÍREK – Matt Booty szerint a virtuális valóság technológiája nem lett bebetonozva…

Egy kerekasztalbeszélgetés során, amely az E3 2019 alatt zajlott le, Matt Booty, az Xbox Game Studios feje a virtuális valóság témáját vette górcső alá. A CEO arról beszélt, hogy bár a Microsoftnak már vannak olyan fejlesztőcégjei, amelyek támogatják a technológiát, ugyanakkor céges szinten a technológia nem lett bebetonozva, így nem élvez prioritást.

„A virtuális valóság nem indult még be igazán, szóval egyelőre úgy érezzük, hogy amit a Windows Mixed Reality-vel, a HoloLens segítségével alkotunk, az egyelőre pont eléggé lefedi a virtuális valóságot számunkra. Ha netán tényleg szárnyakat kap a technológia, akkor biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan fejlesztőcsapataink, amelyek támogatni tudják majd a VR-t. Vannak olyan érdekes ötleteink is, mint a Minecraft Earth, amely egy kiterjesztett valóságot használó játék, ahol a telefonod segítségével kelted életre a Minecraft világát, szóval jó pár tervünk „mozgásban van” ezen a téren, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy a VR még nincs megalapozva, ez most nálunk nem a fő fókusz. Ráadásul oly sok egyéb projekt is van, hogy a VR nem élvez prioritást.” – tette hozzá Booty.

A virtuális valóság, mint videojátékos technológia pár éve ismét feléledt, olyan termékekkel, mint az Oculus Rift, a PlayStation VR és a HTC Vive, amelyek már bejáratott branddé váltak. A Sony pár hónapja jelentette be, hogy 4.2 millió PlayStation VR-t adott el a 2016-os megjelenése óta. Ugyanakkor a Microsoft hozzáállása a technológiához eléggé „visszakozó” volt. 2015-ben bejelentettek egy együttműködést az Oculus-szal, de végül játékokat nem fejlesztettek.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu