Az első komolyabb részletek a Grand Theft Auto 6-ról?

A Redditen egy eléggé részletes, vázlatosan összerakott poszt bukkant fel a Rockstar következő nagy játékáról (hacsak nem csinálnak valami mást…), a Grand Theft Auto 6-ról.

Eszerint az új Grand Theft Auto 2012 óta áll fejlesztés alatt (azaz a 6-ot egy évvel az V kiadása után már elkezdték), de a gyártás 2015 közepén indult csak be igazán, de akkor is jegelve volt a Red Dead Redemption 2 miatt, ami ugye tavaly ősszel jött ki. Mindegyik stúdió dolgozik a projekten, aminek PROJECT AMERICAS kódneve van. Helyszínileg Vice City-ben, továbbá egy kitalált, de Rio de Janierón alapuló városban játszódhat. Lesznek lineáris (nem nyílt világú) küldetések Liberty City-ben is (hasonlóan a Grand Theft Auto V-ben Ludendorffhoz), és állítólag Kuba is felbukkanhat. Ezért is a kódnév: Észak-, és Dél-Amerika is fel fog tűnni a játékban, ami a realizmust és az árkád játékmenetet kombinálja, de NEM lesz olyan valószerű mint a Red Dead Redemption 2 volt. Mindössze egy férfi (és nem női) főszereplő lesz, időszakilag pedig az 1970-es, 80-as évek során fog játszódni a Netflix Narcos című sorozata által ihletett történet, és ahogy haladunk előre az időben, úgy fognak változni az épületek és a járművek is (amik közül a régebbiek egyre drágábbak lesznek – teljeskörű gazdaság). Lesz egy fejezetes rendszer is, hasonlóan Quentin Tarantino filmeihez vagy a RDR 2-höz.

Egy feltörekvő drogbáró-utánzatot, Ricardót fogjuk irányítani, de egy másik szereplő, Kacey is fontos lesz a narratívában. Eleinte csak utcai „drogimportőrök” leszünk Vice City-ből a dél-amerikai területeken, de aztán kapcsolataink révén felemelkedünk, így több városban – illetve a történetben nagy szerepet játszó, hatalmas börtönben – is ismerni fogják a nevünket. A drogbirodalmunk építése hasonló lesz a Vice City Storiesban látottakhoz, de kb. a GTA Online szintjére felemelve. A drogbárók között lesz egy fiatalabb Martin Madrazo is, és a családuknak (az apa a vezér ekkor) lesz pár küldetésünk. Fontos lesz az időjárás is, így lesznek árvizek és tornádók is például. A Rockstar szeretne a korszakhoz méltó, 70-es, 80-as soundtracket, de itt még nem döntöttek erről.

A Red Dead Redemption 2/Max Payne 3 párosához hasonlóan csak nálunk lehetnek fegyverek, így nem lesz arzenálunk a hátsó zsebünkben. A személyes járművünk is az RDR2 gondolatait veszi át (ebben tárolhatjuk a felszerelésünket, így a pajzsunkat is, ami látható is lesz ezúttal). Sok feliratra készülhetünk (mint a Max Payne 3-ban): a karakterek a natív nyelvükön (ez nagy eséllyel spanyol és portugál lesz) fognak beszélni mint a Narcosban. A HIV-fertőzésekkel és az akkori migrációs krízissel is foglalkozni fog a sztori. Lesz benne egy Fidel Castro-utánzat is.

A Grand Theft Auto VI a poszt szerint NEM fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra, hanem csak a next-gen Xboxra (Project Scarlett) és PlayStationre (PlayStation 5?) fog kijönni, de nem tudni, mikor. Még pre-alpha státuszban van, így a helyszínek és részletek még változhatnak. És egy másik játékon is állítólag dolgozik a Rockstar, ami a Bully 2 lehet, főszerepben Jimmy-vel, aki épp az egyetemet kezdi meg…

Persze mindez nem megerősített.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu