Miért nem készít több játékot a Nintendo Switchre az Electronic Arts?

Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója megválaszolta a kérdést, ami már az idei FIFA 20-on is érzékelhető lesz (ugyanis a Nintendo Switchre nem adnak ki korrekt, új kiadást, hanem Legacy Edition néven jóformán egy újrafestett FIFA 19-et…).

Nem sok játék van az Electronic Artstól a Nintendo közel két és fél éves, igencsak népszerű platformján – a FIFA-játékokat leszámítva két indie cím, a Fe és az Unravel Two az, ami a Switchre megjelent tőlük. Ez nagyon kevés. Ezért nem is csoda, hogy egy befektetői tárgyalás (a negyedéves üzleti jelentés közlése) során egy befektető azt kérdezte Wilsontól, hogy például a The Sims nem fog-e a Switchre megjelenni.

„Minden alkalommal, amikor platformokról (és az azokon való megjelenésről) beszélünk, több dolgot igazán megnézünk. Az egyik: a kezelés vagy a közösségi ökoszisztéma szempontjából a játék illik-e az adott platform profiljába? A másik: úgy gondoljuk-e, hogy a közösség, ami azon a platformon játszik, örömmel fogadná-e a játékot és oda menne, vagy inkább máshol játszanának vele? Sok olyan adatunk van, ami azt sugallja, hogy sok Nintendo Switch-tulajdonos rendelkezik PlayStation 4-gyel, Xbox One-nal vagy PC-vel, és nagyon gyakran azokon a platformokon játsszák az általunk készített játékokat, holott rendelkeznek egy Switch-csel és sok remek tartalmat élveznek rajta,” mondta Wilson.

Persze nem tisztázta, hogy milyen adatok ezek, de a válasza lényegében annyi, hogy megfelelően tudnak-e rajta monetizálni (ne feledjük, melyik kiadó vezetőjéről beszélünk…), és azt is nézik, hogy másutt játszanak-e ugyanazzal a játékkal. Emiatt is dönthetettek úgy, hogy a Nintendo Switchre már nem törekszenek új játékot készíteni a FIFA-sorozattal (miközben a VOLTA révén lényegében FIFA Streetesedik a FIFA 20 a PlayStation 4, Xbox One, PC hármason…), és ezért sem terveznek régebbi játékokat sem kihozni az amúgy nagyon jól fogyó Nintendo Switchre.

Úgyhogy nem ad ki az Electronic Arts  egyhamar Mass Effect Trilogy-t például a Switchen (pedig az érdekes lenne – az Andromedáról meg inkább ne beszéljünk).

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu