Diablo IV: több karakter, next-gen megjelenés, kitudódott megjelenési időszak?

Eddig csak három karaktertípus (a barbár, a boszorkány és a druida) került bejelentésre, de megvan az esély arra, hogy a Diablo IV megjelenésekor öt lesz. De már a megjelenési időszak, sőt, a next-gen is kitudódhatott.

Még júliusban szivárogtatott valaki a Redditen a Diablo IV-ről, és bizony amiket akkor írt az illető, jelentős részben igaznak bizonyult. Nézzük, hogy mit írt még a nyáron: „Egyike vagyok az első embereknek, akik zárt ajtók mögött látták a Diablo IV-et, és tudom, hogy sokan tűkön ülve várják a részleteket és a jó dolgokat a Diablo univerzum/franchise következő nagy dobásával kapcsolatban. Értelemszerűen nem fedhetem fel a kilétem azon kívül, hogy a Diablo IV végre be lett a Blizzardon belül mutatva néhány alkalmazottnak. Vedd úgy, ahogy akarod. Nem érdekel, ha elhiszed vagy sem, mert nekem ebből igazából semmi hasznom nincs. Ez a Diablo IV, és ez fog történni a közeljövőben:

A paladin, a barbár, a boszorkány, az amazon és a druida van tervbe véve a megjelenéskor, és több [karaktertípus] fog jönni később. A Blizzard azt akarja, hogy az emberek úgy érezzék, hogy ez olyasmi, mint a Diablo II volt, de a franchise egy teljesen új korszakában. A Blizzard arról is töprengett, hogy a druida vagy a nekromanta karakter ott legyen-e a Diablo IV megjelenésekor. A Blizzard végül a druida mellett döntött, hogy ő legyen a játékban, amikor az megjelenik, a nekromanta pedig később érkezik, mivel ő már kijött a Diablo III-ban,” idéztünk a júliusi posztból.

Van ott még pár érdekesség, ezeket csak vázlatosan: például nem lesz töltési idő (kivéve a bejelentkezéskor), a rare ritkasági szintig lehet tárgyakat cserélgetni másokkal a szervereken, száz játékost tud elbírni majd a szerver a PvE esetében, a Blizzard állítólag rebootként kezeli a franchise-ban a Diablo IV-et, ami ráadásul az első két rész zenei stílusát ötvözi egy, a IV-re jellemző csavarral, a Diablo II remastert tervezték (!), de inkább a rajongók kéréseit teljesítik egy új részben, lesznek kombók, lesz kraftolás is, és most ismét idézünk a posztból: „A Diablo IV egy új korszak lesz a Diablonak, és játék-mint-szolgáltatás alapon fog működni. Új, ingyenes tartalmi patchek fognak jönni, ami új tárgyakat, karaktereket, stb. ad hozzá. A fizetős kiegészítések is lehetségesek, de erről még nincs döntés, és a Blizzard nem fogja tudni a játék megjelenéséig, hogy lássák, sikeres lesz-e vagy sem. Nem akarnak semmilyen fizetős tartalommal és a megjelenés után érkező tartalmakkal kapcsolatos bejelentést tenni, amíg nem biztosak 100%-ban a terveikben. Jelenleg az a cél, hogy a 2019-es BlizzConra játszható demó formájában kész legyen a játék, plusz a marketinges tartalom meglegyen. Aztán a 2020-as bétára készülnek, utána pedig jöhet a megjelenés. A megjelenés 2020 vége és 2021 eleje között lehet attól függően, hogy miként haladnak a dolgok. Jelenleg 2021 eleje tűnik valószínűbbnek. PC-re, PlayStation 5-re [nocsak, akkor még nem volt ez a neve a konzolnak hivatalosan! – a szerk.], és Project Scarlettre fog jönni.”

Szóval a Diablo IV lehet, hogy kb. másfél év múlva már meg fog jelenni, és a jelenleg hivatalos PC, PlayStation 4, Xbox One trió mellett a korábban általunk is már gyanított PlayStation 5-re és az Xbox Project Scarlettre is begurulhat – ezen a két platformon a töltési idő hiánya komment logikusnak is tűnik…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu