Visszatérhet a horror műfajhoz Hideo Kojima?

Valami gyanúson töri a fejét a Metal Gear és a Death Stranding alkotója, Hideo Kojima.

Négy évvel a Konamival való szakítás után úgy tűnik, hogy egy olyan projektet tervezhet Hideo Kojima, ami korábban megvalósulhatott volna a Konaminál, ugyanis akkoriban a Silent Hillsen dolgozott – a Silent Hill új, most már sosem elkészülő részében szerepelt volna Norman Reedus és Guillermo del Toro is, akik végül a Death Strandingben is felbukkantak. A címben levő kérdés pedig a lenti tweet miatt merült fel.

„Hogy a legijesztőbb horrorjátékot létre lehessen hozni, rémisztő filmeket fogok nézni, hogy a „horroros lelkemet” feléleszthessem. A THE EYE egy thaiföldi horrorfilm, amit akkor kölcsönöztem ki, amikor a P.T.-t csináltam, de túl ijesztő volt számomra, hogy végignézzem. A csomagolás ijesztő, ezért csak a lemezt kölcsönöztem ki. Képes leszek [ezúttal] végignézni?,” írja Kojima a tweetben. Itt ki kell emelni, hogy a The Eye (ami magyarul A szem lenne, de a 2008-as amerikai remake-nek is ez a neve, és nem arról van most szó, hanem az eredetiről…) nem thaiföldi alkotás, hanem Hong Kong köthető hozzá, hiszen az onnan származó Pang testvérek rendezték azt 2002-ben. Helyszíne viszont részben igen, Thaiföld.

Nem tudni még, hogy Kojima mire készül, hiszen még 2017-ben is azt mondta, hogy nem tervez a horror műfajhoz való visszatérést. Mégis, a P.T., a Silent Hills ízelítője 2014 nyaráról még ma is releváns (vannak benne titkok, korábban mi is beszámoltunk róla), még annak ellenére is, hogy a Konami már lepucoltatta azt a PlayStation Store-ról. Reedus pedig november elején azt mondta, hogy örül a Silent Hills meg nem valósulásának (erről is írtunk).

Fogalmunk sincs, hogy mi a helyzet – nem valószínű, hogy Kojima a Konamitól zöld utat kapott valamire. Egy új IP köthető majd hozzá a jövőben? Vagy a Death Stranding lehetséges folytatása vesz ilyen kanyart? Ki tudja…

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu