Ilyen lehetne a The Witcher stratégiajátékként

Ilyen The Witcher modra talán nem is számítottunk, de a kreativitás tényleg nem ismer határokat.

A ModDB-n találhatunk egy olyan modot, aminek a neve The Witcher: Total War. Ez a Medieval II: Total War teljes konverziós modja, és a fejlesztők szerint „lehetővé teszi, hogy a kedvenc frakciónkat irányítsuk a Vaják-könyvekből, játékokból, képregényekből és a Netflixes sorozatból egyaránt, nagy inspirációval mindegyik médiaformátumból, és igencsak felismerhető karakterekkel és helyszínekkel rendelkezik.”

Egy blogposzt szerint csak három játszható frakcióval (Redania, Nilfgaard, Novigrad) nyitnak egy olyan térképen, amin Velen és Novigrad található. Amint mind a három frakció játszható állapotba kerül, egy demó érkezik majd, hogy megtapasztalhassuk, milyen lenne a The Witcher RTS műfajban. Utána a csapat abban reménykedik, hogy további régiókra is kitérhetnek (pl. az Északi Királyságokra), és eléggé bátor cél az, hogy 29 frakciót szeretnének a modba pakolni. Az iskolákat is szeretnék valahogy integrálni, hogy így eltérő képességekkel rendelkezhessenek a karaktereink a választott iskolától függően. Persze ehhez idő, meg talán valamennyi pénz is kell a fejlesztőknek, de ha összehozzák, elég komoly eredmény lehet belőle.

A CD Projekt RED ugyebár akció-RPG-ket csinált először Andrzej Sapkowski könyveiből (vele a lengyel csapat új megállapodást kötött, így több pénz üti az író markát – erről tegnap esett szó), de ott van mondjuk a GWENT is, ami a The Witcher 3-ban látott kártyajátékból alakult ki önálló játékként, de még megemlíthető a Thronebreaker: The Witcher Tales is, ami pedig a GWENT egyjátékos kampányának indult, de különálló játék lett ebből. (És persze ne feledkezzünk meg a The Witcher Adventure Game-ről sem, ami az asztali társasjátékot ülteti át videojátékra.)

Úgyhogy hivatalos RTS, stratégia adaptáció nincsen a The Witcherből, és emiatt a mod igencsak találó elképzelés lehet. Ki tudja, talán felhívják a srácok a CD Projekt figyelmét, és akár valami hivatalos dolog is kialakulhat ebből. (Sosem lehet tudni.)

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu