F-Stop: végre többet is megtudhatunk a Portal előzményéről [VIDEO]

Az F-Stop a Valve berkein belül a Portal előzménye lehetett volna. Most végre betekintést nyerhetünk a projektbe, amely végül sosem valósult meg.

2008 eleje tájékán (miután megjelent a The Orange Box, amiben a Half-Life 2: Episode Two, a Team Fortress 2, és a Portal volt) a Valve elkezdett több kísérletet (angolul Directed Design Experiments – magyarul kb. Rendezett kísérleti terveknek lehetne fordítani), amivel Gabe Newell, a Valve főnöke a kreativitás fellángolását szerette volna elérni a stúdión belül. Az egyik a Half-Life Wiki szerint az F-Stop volt, ami akkora siker lett belsős körökben, hogy a Portal előzménytörténete alakult volna ki ebből (és ez volt az eredeti Portal 2-koncepció!). Ám ismeretlen okokból ez nem valósult meg, és a Reddites témákon kívül nem nagyon beszél már senki sem erről a törölt projektről.

Miért? A válasz egyszerű: a Valve nem beszél róla. (Ezt már megszokhattuk a többi sorozatának harmadik felvonásával. Half-Life, Team Fortress, Portal, vagy akár Dota…) Itt jön be a képbe a LunchHouse Software és annak készülőfélben levő YouTube-os sorozata, az Exposure, ami azon felül, hogy el fogja magyarázni az F-Stop működési elvét, játékmenetet is láthatunk majd benne a meg nem valósult Portal-előzményből.

„A mechanikák nem spekuláción vagy pletykákon alapulnak. Ehelyett az Expsure az eredeti, hivatalos kódot használja a Valve saját F-Stopjából, vagy ahogy rendesen nevezik, az Aperture Camerából. [A Valvetól] engedélyünk van, hogy folytassuk a projektünket az ő eredeti forráskódjukra alapozva,” írja a videó leírása. A videó alapján nagy hasonlóság van a Superliminallal (lásd beágyazott Twitter videó), ami egy belső nézetes puzzle, és ebben a figyelmünknek kulcsszerepe lesz. Rengeteg mondani és mutatni valója van a LunchHouse-nak, hogy öt, akár hat részt is össze tudnának rakni – ezt tőlük Tristan Halcomb mondta a USGamernek.

A LunchHouse „még tárgyal a projekt jövőjéről a Valve-val, hogy lássák, milyen lehetőségeik vannak, mielőtt elköteleznék magukat, így valamilyen mértékben az ő menetrendükhöz igazodnak”, így az F-Stop projekt (erről itt lehet többet megtudni) megjelenési dátuma még kérdéses.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu